PostNL verkoopt pakketkluis aan huis

PostNL verkoopt pakketkluis aan huis

PostNL gaat (opnieuw) pakketkluizen aan huis introduceren. Voor 80 euro kunnen consumenten een stalen kluis kopen die aan of voor het huis bevestigd kan worden. Op deze manier moeten pakketjes sneller direct bij de klant terechtkomen.

PostNL verkoopt de pakketkluis sinds enkele maanden. In eerste instantie werd er nog overwogen om de kluizen gratis af te zeggen, maar daar zag het postbedrijf toch vanaf. Nu verkopen ze de pakketkluizen voor “ongeveer de kostprijs”; PostNL zegt geen winstoogmerk te hebben met de kluizen.

PostNL’s pakketkluis op dit moment uitverkocht

Tegenover het FD laat PostNL weten dat bestellen van de pakketkluis op dit moment wat lastig gaat. Op de website staat al een paar dagen lang dat de kluis “wegens groot succes tijdelijk uitverkocht is”. Het blijkt dat de levering wat onzeker is door staaltekorten. Tegenover het Reformatorisch Dagblad laat woordvoerster Tessa de Jong weten begin volgende week hopelijk weer een lading binnen te krijgen.

De pakketkluis aan huis van PostNL.
De pakketkluis aan huis van PostNL.

Het is in ieder geval niet de eerste keer dat PostNL het probeert met een kluis aan huis om pakketjes in af te leveren. Vijf jaar geleden ging het dit experiment ook al eens aan, al verliep dit zonder succes. Toen werd gezegd dat de tijd er nog niet rijp voor was, dit keer moet het anders gaan.

80% van alle pakjes past in de pakketkluis.

Zo werkt de pakketkluis van PostNL

Aan de kluis zou het niet moeten liggen. Het stalen geval telt 50 bij 50 centimeter en moet daarmee volgens PostNL zeker 80 procent van alle pakjes kunnen herbergen. De pakketkluis werkt als volgt: als er niemand thuis is, stopt de bezorger het pakketje in de kluis en drukt vervolgens op een knopje, waardoor de kluis op slot gaat. Bij thuiskomst kan de consument met een speciale sleutel de kluis openen en het pakketje eruit halen. De pakketkluis wordt weliswaar door PostNL verkocht, maar ook andere pakketvervoerders kunnen er gebruik van maken.

Ook andere vervoerders kunnen de pakketkluis gebruiken.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten