PostNL lanceert dropshipping-platform Flora@Home

PostNL lanceert dropshipping-platform Flora@Home

PostNL heeft vandaag Flora@Home gelanceerd, een oplossing waarmee ecommerce-bedrijven gemakkelijk dagverse bloemen en planten aan hun webwinkel kunnen toevoegen. Webwinkeliers bepalen hierbij hun eigen marge, lopen geen voorraadrisico en hoeven geen grote investeringen te doen.

PostNL is duidelijk bezig met een verandering van focus. Met het verzenden van brieven is geen geld meer te verdienen en op het gebied van pakketbezorging zijn er een boel andere spelers opgestaan. Hoewel PostNL nog steeds flink investeert in de bezorging van online bestelde producten, focust het bedrijf ook steeds meer op een rol als logistieke speler binnen bepaalde ecommerce-niches.

PostNL biedt dropshipping voor bloemen en planten aan

Nadat eerder al fashion en food via ecommerce beschikbaar kwamen, ziet PostNL nu heil in de bloemen- en plantenmarkt. Met het nieuwe platform Flora@Home kunnen webwinkeliers gemakkelijk hun online shop uitbreiden met een aanbod van Nederlandse kwekers.

Hierbij is PostNL deels zelf actief als dropshipper. De bestellingen van consumenten komen direct bij die kwekers binnen. Webwinkeliers hoeven hier dan geen voorraad van te houden. Het verpakken en bezorgen van de bloemen en planten regelt PostNL vervolgens.

“Hiermee verkorten we de keten tussen bestelling en levering, waardoor de bloemen en planten na levering nog langer vers blijven. Met de speciaal ontwikkelde verpakking, krijgen de bloemen en planten water en worden zij beschermd voor transport”, zo legt het logistieke bedrijf uit in een persbericht.

Flora@Home gratis beschikbaar

Het Flora@Home-platform is gratis beschikbaar, waardoor de webwinkelier geen grote investeringen hoeft te doen om de bloemen en planten in de shop aan te kunnen bieden. Via een API-koppeling wordt er automatisch een verbinding tussen kweker en webshop gelegd. Het platform is vooralsnog alleen voor webwinkels uit de Benelux bedoeld, maar die webwinkeliers kunnen de flora wel aanbieden in verschillende andere landen binnen Europa.


Gerelateerde berichten