PostNL: 350 pakketpunten in België erbij

PostNL: 350 pakketpunten in België erbij

PostNL wil het aantal pakketpunten in België verder uitbreiden. Tot en met eind dit jaar wil het postbedrijf 350 extra locaties openen. Op dit moment beschikt PostNL over 1.000 servicepunten bij de zuiderburen.

Dat meldt HLN. PostNL is al langer bezig met een opmars in België, waar het concurreert met Belgische bezorger Bpost. Afgelopen jaar werden er nog twee nieuwe depots geopend en begin 2022 volgde het eerste Belgische sorteercentrum.

Eind dit jaar 350 extra pakketpunten

In totaal zijn er op dit moment 1.000 pakketpunten van PostNL in België. In Nederland staat dat aantal op een ruimere 4.000. In België moeten er daarom 350 extra servicepunten komen voor het einde van het jaar, aldus PostNL.

Momenteel telt België 1.000 PostNL-punten.

Op dit moment beschikken inwoners van België over een PostNL-punt op gemiddeld 2 kilometer van hun huis. In de hoofdstad Brussel is die afstand kleiner, namelijk 750 meter. Het Nederlandse postbedrijf telt momenteel 9 depots en één sorteercentrum in België.

Daling pakketvolume

Eerder deze maand bracht PostNL nog nieuwe kwartaalcijfers uit. Daarin daalde het pakketvolume met 12,6 procent en de omzet met 11 procent.

Het pakketvolume daalde met 12,6%.

Hierdoor komt het EBITDA uit op 10 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dit nog 60 miljoen euro. Naast een daling in het aantal pakketjes, zijn de kosten voor post en pakketten gestegen door de inflatie.

PostNL België in opspraak

Ambities om uit te breiden in België worden daarnaast overschaduwd door een lopende rechtszaak. Dit voorjaar raakte de Belgische tak in opspraak door verdenking op fraude bij onderaannemers, zoals zwartwerken. Er waren meerdere invallen en arrestaties bij depots, waaronder van directeur Rudy Van Rillaer, die inmiddels weer is vrijgelaten.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten