Overname Prestashop door MBE

Overname Prestashop door MBE

Opensource-software platform Prestashop is overgenomen door MBE (Mail Boxes Etc.) Worldwide, een Italiaanse leverancier van verzending- en fulfilment services. MBE gaat haar positie in Europa en Latijns Amerika versterken dankzij de acquisitie. De samengevoegde platforms moeten zorgen voor een betere klantervaring.

‘Netwerk van 2.800 servicecentra in 53 landen’

Het uit Milaan afkomstige MBE is een platform dat digitale verzendingen, fulfilment, print- en marketing diensten biedt. Het bedrijf gebruikt hiervoor een netwerk van fysieke locaties. Naar eigen zeggen heeft MBE vorig jaar meer dan 700.000 klanten wereldwijd geholpen. Het netwerk bestaat tot nu toe uit meer dan 2.800 servicecentra in 53 landen.

‘Klanten genereerden vorig jaar meer dan 22 miljard euro aan verkopen via Prestashop.’

Nu maakt het bedrijf de acquisitie van het Franse ecommerce-platform Prestashop bekend. Zo’n 300.000 webwinkels draaien op de opensource-software van het platform. Vorig jaar genereerden zij meer dan 22 miljard euro aan verkopen via het platform. Het grootste aandeel van deze klanten bevindt zich in Europa en Latijns Amerika. Dit is niet de eerste overname van webwinkelsoftware dit jaar. Nog geen maand geleden werd Mijnwebwinkel overgenomen door Visma.

‘Samenwerking zorgt voor groeikansen’

Welk bedrag MBE heeft betaald voor de acquisitie is niet bekend. Wel geven de bedrijven aan dat het samenvoegen van het digitale ecommerce-platform en het op fysieke locaties gebaseerde netwerk zal zorgen voor een betere klantervaring. Klanten kunnen zo meer groeipotentie verwezenlijken, aldus de bedrijven.

“PrestaShop en haar mensen zijn een geweldige aanvulling op MBE. Door alle beetjes samen te voegen, zullen we onze unieke positionering in de markt verder differentiĆ«ren, waardoor MBE een toonaangevend wereldwijd ecommerce en logistiek platform voor bedrijven kan worden”, aldus Paolo Fiorelli, CEO van MBE Worldwide.

‘De overname stelt ons in staat om een leidend wereldwijd handelsplatform te worden.’

“De samenwerking met MBE is een kans voor Prestashop om haar groei te versnellen met de steun van een toonaangevende speler. Zo kunnen we onze leidende positie in Europa en Latijns Amerika versterken, nieuwe klanten veroveren en een volledig geĆÆntegreerd aanbod aanbieden aan klanten. De complementariteit van ons aanbod stelt ons in staat om het leidende wereldwijde handelsplatform voor bedrijfsgroei te worden”, aldus Alexandre Eruimy, Managing Director bij Prestashop. Hij blijft het team van Prestashop leiden na de acquisitie.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten