Overname Mijnwebwinkel door Visma

Overname Mijnwebwinkel door Visma

Visma, een aanbieder van boekhoudsoftware en andere cloudsoftware, neemt Mijnwebwinkel over. Vooralsnog zet het de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. De winst moet komen uit de koppeling tussen de webwinkelsoftware, boekhoudsoftware en het voorraadbeheer. Hiervoor wil het de software integreren met de andere Visma-bedrijven.

Mijnwebwinkel verwerkt zo’n 300 miljoen euro

Mijnwebwinkel is een ecommerceplatform waar mkb-bedrijven in Nederland en België snel en eenvoudig een webshop mee kunnen opzetten. Tienduizenden ondernemers verkopen producten en diensten via Mijnwebwinkel, dat in 2005 is opgericht. Het platform verwerkt dagelijks vele duizenden orders die goed zijn voor zo’n 300 miljoen euro omzet per jaar.

Er werken 35 mensen bij Mijnwebwinkel en afgelopen jaren werd ook een internationale oplossing uitgerold. De software is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels al heeft Mijnwebwinkel vooralsnog vooral een sterke positie in Nederland en België.

‘Groeikans voor boekhoud- en voorraadsoftware’

Voor Visma is de overname interessant omdat de Mijnwebwinkel een combinatie biedt voor haar boekhoudprogramma en de voorraadbeheersoftware Brincr. Hiermee kunnen kleine ondernemers profiteren van een compleet gebruiksvriendelijk en laagdrempelig ecommerceplatform inclusief boekhouding en voorraadbeheer.

“Onder Visma’s vleugels krijgen we extra power om onze groeiambitie: uitbouw van onze stevige positie in het ecommerce landschap in Nederland en België, te realiseren”, zegt Danny de Pee, COO van Mijnwebwinkel. “We zetten onze eigen strategie voort, terwijl we profiteren van de schaalgrootte van een Europees softwarebedrijf. Daarmee vormen Visma en Mijnwebwinkel een goede match.”

“We zijn erg blij dat Mijnwebwinkel nu deel uitmaakt van de Visma-familie omdat we nu ook een laagdrempelige ecommerce-oplossing kunnen bieden”, zegt John Reynders, Area Director Benelux bij Visma. “Mijnwebwinkel is mooie software waarmee ondernemers een gebruiksvriendelijke webshop opzetten, zonder dat technische kennis vereist is.”

Met de overname van Mijnwebwinkel zet Visma in ons land een grote stap op de alsmaar groeiende ecommercebranche en al die ondernemers voeren ook een boekhouding en voorraadbeheer, dus dat biedt volgens de Visma-directeur kansen om bedrijfssoftware voor bijvoorbeeld boekhouding, voorraadbeheer en hr- en salarissoftware aan te bieden.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten