Onlinevideo.nl wil inspelen op groei online video

Onlinevideo.nl wil inspelen op groei online videoHet nieuwe bedrijf Onlinevideo.nl wil de partner worden voor organisaties die video een belangrijke rol willen laten spelen in hun online marketing en communicatie-strategie. Dat doet het onder meer door interactieve online video- en gepersonaliseerde video-mogelijkheden aan te bieden. Een geduchte concurrent voor YouTube?

Anno 2013 zijn er nog steeds opvallend weinig webwinkels die de kracht van online video optimaal benutten. En veel webwinkeliers maken helemaal geen gebruik van video in wat voor vorm dan ook. En dat is jammer, want de consument kijkt steeds vaker en steeds meer naar online video’s. Iets wat het nieuwe bedrijf Onlinevideo.nl, opgericht vanuit Company Webcast, zich ook realiseert. Zij zetten dan ook vol in op ‘momenteel het snelst groeiende communicatiemiddel op internet’.

De kracht van video
Zo claimt het bedrijf dat informatie die in een video wordt getoond ten opzichte van andere media zo’n 50 procent beter wordt onthouden. Ook zouden zoekresultaten met video 41% meer clicks naar een pagina trekken dan zoekresultaten zonder deze vorm van audiovisuele content. En drie op de vier senior executives zou elke week naar werk-gerelateerde video’s kijken. Al met al genoeg reden om online video te gaan gebruiken als onderdeel van je online marketing en communicatie, zo dacht het bedrijf!

Met de diensten van Onlinevideo.nl is het onder andere mogelijk om een interactieve webvideo te maken. En we moeten zeggen: dat ziet er best vet uit. Tijdens het afspelen van zo’n video word je als kijker gewezen op enkele interactieve blokjes, zoals bijvoorbeeld een klikbare link naar een Google Maps-pagina, waar dan de locatie van het in de video getoonde bedrijf te zien is. Ook staan er rechtsboven een klikbare contact-mogelijkheid en een button waarbij, nadat je erop geklikt hebt, een pop-up verschijnt met daarin handige informatie én links zoals het downloaden van een brochure of het bezoeken van de webpagina.

De interactieve video kan nog wel eens serieus ‘een ding’ worden in de ecommerce-branche. Want een video tonen is leuk, als de klant hierin niet gelijk iets kan bestellen dan haakt ‘ie wellicht snel af. Juist de interactieve video kan ervoor zorgen dat de klant relaxed een filmpje kan kijken, terwijl hij tegelijkertijd iets kan bestellen mocht ‘ie iets interessants tegenkomen in het filmpje zelf. Dat is ook iets wat YouTube zich realiseerde, want vorig jaar introduceerde het de mogelijkheid om productlinks in YouTube-filmpjes te plaatsen.

“Is een kijker geïnteresseerd in een product of dienst, of wil deze meer informatie krijgen, dan is dit nu mogelijk via (reactie)formulieren in de video. Zo kunnen marketeers directe leads genereren vanuit de eigen video’s die op andermans (social media-)sites te zien zijn”, zo legt Onlinevideo.nl uit. “Door het achterlaten van bijvoorbeeld een e-mailadres kunnen geïnteresseerden op de hoogte worden gehouden van interessante aanbiedingen of zich inschrijven voor de (video-)nieuwsbrief.

Het bedrijf lijkt zich vooral te richten op marketeers, maar wij zien niet in waarom de diensten ook niet voor webwinkeliers interessant kunnen zijn. Ze zullen wellicht niet zo snel gebruikmaken van gepersonaliseerde video’s, waarbij de boodschap kan worden aangepast aan de ontvanger, maar een interactieve video kan toch zeker interessant zijn in een webwinkel of op een daarbij behorende weblog of nieuwsbrief!

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten