Omzet Bol.com: €4,3 miljard in 2020

Omzet Bol.com: €4,3 miljard in 2020

Bol.com heeft in 2020 een online omzet van 4,3 miljard euro bereikt. Het was financieel dan ook een mooi jaar voor de webwinkel. Dit heeft alles te maken met het massale online shoppen sinds de lockdowns van kracht zijn.

Waar veel fysieke winkels maandenlang hun winkels hebben moeten sluiten, kon Bol.com het hele jaar de digitale deuren openhouden. En dat heeft het ecommercebedrijf geen windeieren gelegd. Alleen al in het laatste kwartaal van vorig jaar zag de webwinkel haar omzet met 69,9 procent stijgen.

Meer dan 41.000 verkopers op Bol.com

Dit blijkt uit de kwartaalcijfers die moederbedrijf Ahold Delhaize vandaag heeft bekendgemaakt. Het bedrijf wist daarbij ook te melden dat Bol.com’s omzet van externe verkopers met 110 procent is toegenomen in het vierde kwartaal. Op dit moment telt het platform meer dan 41.000 verkopers.

Bol.com’s omzet veel meer dan verwacht.

De totale online omzet van Ahold Delhaize bedroeg 7,6 miljard euro vorig jaar en daarvan komt 4,3 miljard euro van Bol.com vandaan. Volgens Ahold Delhaize overtreft dit de doelstelling van 3,5 miljard.

‘5 miljard euro omzet in 2021’

Voor het komende jaar verwacht de Nederlands-Belgische onderneming dat Bol.com ten minste 5 miljard euro gaat omzetten. “Bij Bol.com zijn we verheugd dat ons team in staat was om positieve bedrijfsresultaten en een rendement op geïnvesteerd vermogen met dubbele cijfers te behalen, en we verwachten dat dit in 2021 zal doorzetten.”

Bol.com reikt hand uit naar fysieke retail

Terwijl Bol.com goed boert online, sluit het de ogen niet voor wat er in de winkelstraten gebeurt. Zo steunde het vorige week boekenorganisatie CPNB met een ‘substantieel bedrag’ en kondigde het gisteren aan samen met MKB Nederland fysieke retailers te helpen met hun online verkoopstrategie.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten