Newpharma wil naar Zuid-Europa

Newpharma wil naar Zuid-Europa

Newpharma, de grootste online apotheek van België, wil haar vleugels verder uitslaan en kijkt naar lanceringen in Zuid-Europa. Het ecommerce-bedrijf is momenteel actief in zes verschillende Europese landen, maar Italië en Spanje zouden zomaar eens de volgende kunnen zijn.

De zaken gaan nog steeds goed voor Newpharma. Vorig jaar steeg de omzet met 40 procent naar zo’n 81 miljoen euro, maar dit jaar ligt de mijlpaal van 100 miljoen in het verschiet, zo laat mede-oprichter Jerôme Gobbesso weten aan De Tijd.

Nog geen dominante speler in Italië en Spanje

De online apotheek denkt nu aan uitbreiding richting Zuid-Europa en dan met name Italië en Spanje. Volgens Gobbesso zijn dit twee grote landen waar de online markt nog aan het wakker worden is en nog geen 1 procent bezet. “Daar is nog geen dominante speler. Daar is dus potentieel voor ons. We bekijken nog hoe we de zaken daar gaan aanpakken.”

Marktleider in alle markten

Momenteel is Newpharma actief in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. In al deze landen zijn ze volgens Gobbesso marktleider. De logistiek wordt aangestuurd vanuit Luik, dichtbij de Nederlandse grens, maar de online apotheek denkt er niet over om te verhuizen, al werd het bedrijf eerder wel regelmatig tegengewerkt door offline apothekers en de Orde van de Apothekers.

‘Ik wil zo graag in België blijven’

“We zitten maar 13 kilometer van de grens. Maar ik wil zo graag in België blijven. Ik wil bewijzen dat we vanuit België succesvol kunnen zijn”, zo zegt hij. Ook roemt hij de vakbonden, die zich flexibel zouden hebben opgesteld. “We hebben in 2015 een akkoord bereikt en werken nu elke dag – behalve op Kerstmis en Nieuwjaar – tot middernacht.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten