MultiSafepay: ‘50% groei dit jaar’

MultiSafepay: ‘50% groei dit jaar’

Het jaar moet officieel nog worden afgesloten, maar 2015 is nu al een goed jaar voor MultiSafepay. De payment service provider heeft al ruim vijftig procent meer transacties verwerkt dan vorig jaar. En ondanks dat steeds meer PSP’s het moeilijk hebben, verwacht CCO Pieter Stal deze groei juist vast te houden. “Als je nu niet groeit, dan doe je echt iets verkeerd”, zegt hij stellig wanneer we hem spreken op het kantoor in Amsterdam.

Pieter legt ons uit dat een groei als deze noodzakelijk is in een consoliderende markt. “Er worden telkens meer spelers geherfinancierd en dat is echt niet zonder reden. Ik denk dat verschillende PSP’s moeite hebben en we daar volgend jaar zeker meer van merken. Op de Webwinkel Vakdagen zag je al dat standhouders elkaar probeerden af te troeven door iDeal-betalingen net iets goedkoper dan de concurrent aan te bieden. De PSP-markt wordt echt centenwerk, hier moet je wel tegen opgewassen zijn.”

Gedreven door technologie
De grote kracht van MultiSafepay is volgens Pieter dat het ook technisch sterk is. “Onze oprichter Olaf Geurs heeft in tegenstelling tot veel andere spelers een technologische achtergrond. Zo zijn er maar weinig partijen die net als wij de software modulair hebben opgebouwd. Ook besteden we veel aandacht aan mobiel betalen, zeker sinds het nieuwe dashboard. We zien dat het aantal app-gebruikers hard groeit en omdat juist op mobiele apparaten het moeten nemen van veel stappen een enorme conversiekiller is, investeren we ook hier in een snelle en complete checkout. Om een voorbeeld te noemen; vaak zie je in apps dat je na de transactie naar een mobiele betaalsite wordt doorgeleid maar bij ons blijf je in de app zelf, waarmee we ook de aandacht hebben getrokken van JMango360 en andere app-ontwikkelaars.”

Buitenlandplannen
Als we Pieter mogen geloven, gaat het dus goed met de PSP die naar eigen zeggen een top3-speler is. Wordt de Nederlandse markt dan niet te klein? “We worden inderdaad steeds actiever in het buitenland. Momenteel is België een belangrijke groeimarkt. We zijn hier nu zo’n drie jaar actief en inmiddels is ongeveer tien tot vijftien procent van onze klanten Belgisch. Ook proberen we langzaam maar zeker de Duitse markt te veroveren. Het gaat nog niet heel hard, maar met enkele tientallen klanten is er een begin.”

Naast Nederland, België en Duitsland is MultiSafepay actief in Spanje, Italië en Frankrijk. “De Zuid-Europese markt is voor ons erg interessant en mede reden waarom we naast software als Magento ook sterk inzetten op bijvoorbeeld PrestaShop of Zen Cart. Dit soort pakketten zijn in Zuid-Europa nog enorm populair en deze landen bieden grote groeikansen. Niet alleen is de ecommerce er volop in beweging, ook zijn er veel marktkansen omdat de infrastructuur voor online betaaldienstverlening voor de webwinkel op veel punten nog verbeterd kan worden. Naast dat de algemeen directeur voor een groot gedeelte vanuit Spanje werkt, zijn er ook twintig medewerkers gevestigd. Dit zijn hoofdzakelijk ontwikkelaars, maar ook een gedeelte van ons internationale verkoop- en supportteam werkt vanuit Spanje.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten