Moederbedrijf ReplaceDirect haalt miljoenen op

Moederbedrijf ReplaceDirect haalt miljoenen op

MyMicro Group, het ecommercebedrijf achter onder andere ReplaceDirect en Accu.nl, heeft een miljoeneninvestering ontvangen van een groep Nederlandse investeerders. De investering is gedaan door investeerdersmaatschappij 5square en ook een aantal ondernemers, waaronder FonQ-oprichters Patrick Kerssemakers en Frank Hansen, zijn erin gestapt.

Volgens het persbericht zijn ook Robert Manders en Michel Lieffering mede-investeerders. Die laatste is sinds december vorig jaar de nieuwe CEO van MyMicro Group en is geen onbekende in de vaderlandse ecommerce. Hij gaf leiding aan de omnichannel-transformatie van onder meer Wehkamp en Conrad en heeft ruime ervaring op het gebied van financiën voor ecommercebedrijven.

Markt van 32 miljard euro

De investering – het precieze bedrag wordt nergens genoemd – wordt gedaan in een markt die waarschijnlijk alleen maar harder gaat groeien de komende jaren. MyMicro Group richt zich met webwinkels ReplaceDirect, Accu.nl en groothandel Twindix.nl op de markt van reserve-onderdelen voor smartphones, laptops en witgoed en accu’s voor alle denkbare apparaten.

Aantal bestellingen blijft groeien

De Europese markt hiervoor is volgens MMG goed voor 32 miljard euro. En met alleen in ons land al 17 miljoen smartphones in gebruik, zijn er constant genoeg apparaten die onderhoud of reparatie nodig hebben. MyMicro Group is niet alleen actief in Nederland, maar bedient ook de markt in Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk. Volgens het ecommercebedrijf groeit het aantal bestellingen – nu 1250 per dag – elke week explosief.

Met de investering zal er organisatorisch bij MyMicro Group het een en ander gaan veranderen. De investeerders die aan boord komen, krijgen namelijk een meerderheid van de aandelen. Met het groeikapitaal wil het bedrijf de merken verder uitbouwen, het marktaandeel nog meer vergroten en een verdere internationalisering in gang zetten.

“Samen met Patrick en Frank zijn we met MMG in contact gekomen”, aldus Mark Gitsels van 5square. “We zagen direct de potentie van deze onderneming in deze tijd. Behalve kapitaal brengen we ook kennis: we gaan het management ondersteunen om verdere groei te realiseren.” Patrick Kerssemakers laat weten veel kansen te zien en veel zin te hebben om actief bijdrage te leveren aan de vernieuwde strategie van MMG.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten