Meubelbezorger BR8 haalt €750.000 op

Meubelbezorger BR8 haalt €750.000 op

BR8 heeft een investering van 750.000 euro opgehaald bij verschillende investeerders. Dat laat de last-mile-speler vandaag weten. Het groeikapitaal zal worden ingezet om de software verder te ontwikkelen en personeel aan te trekken.

800 bezorgingen per week

BR8 is een last-mile-speler die zich sinds 2017 richt op het bezorgen van meubels van webshops. Montage en het verwijderen en meenemen van verpakking behoort tot de standaard dienstverlening van het bedrijf. Op dit moment werken er 45 medewerkers, die meer dan 800 meubelbezorgingen per week realiseren.

‘Het bezorgen van meubels vereist specialistische kennis.’

Er zijn weinig partijen gespecialiseerd in het bezorgen van meubels, die full-service tweemansbezorging bieden. “Het bezorgen van een hoekbank is heel anders dan het bezorgen van kleding of een wasmachine. Het vereist specialistische kennis, een hoge automatiseringsgraad en ervaring met het bezorgen van grote en zware producten”, aldus Eelco Schuller, oprichter van BR8.

Groei versnellen

Vorig jaar opende het bedrijf nog een nieuw magazijn van 6.500 vierkante meter in Vianen. Hiermee biedt het nu ook fulfilment aan klanten. Om nog verder te groeien haalde het bedrijf 750.000 euro op van investeerders, in ruil voor een minderheidsbelang.

‘Webwinkeliers kunnen hun webshop koppelen aan de software van BR8.’

De software van BR8 is op dit moment al te koppelen aan de webwinkelsoftware van WooCommerce-, Shopify-, Magento- en Lightspeed-webshops. Met de kapitaalinjectie wil het bedrijf haar software optimaliseren, om het proces van bezorging en koppelen aan webshops te vereenvoudigen. Daarnaast is het bedrijf van plan meer personeel in seniorposities aan te nemen.

‘Kans om marktleider te worden’

“Er liggen grote kansen in de tweemanslevering van specifiek meubelproducten. Met veel kleine, niet gespecialiseerde partijen, zijn er kansen voor het bouwen van een marktleider. BR8 heeft alle kenmerken in huis om deze positie te pakken”, vertelt Geert-Jan Smits, oprichter van Flinders en één van de nieuwe investeerders.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten