Magento bestaat drie jaar

Magento webwinkelsoftware bestaat drie jaarMagento is jarig! De webwinkelsoftware bestaat vandaag drie jaar. Het was op 31 maart 2008 dat Magento 1.0 officieel werd gelanceerd. Toen werd de software aangekondigd met de pretentieuze slogan “Open Source eCommerce has Officially Evolved“. Drie jaar later lijkt het erop dat dit ook is gebeurd.

Magento groeide in relatief korte tijd uit tot een van de grootste open source-communities. In mei 2009 verwelkomde het op z’n forum de honderdduizendste gebruiker. In juli van dat jaar werd bekend dat wereldwijd meer dan een miljoen keer de open source-versie van Magento was gedownload. In februari van dit jaar werd bekend dat eBay een jaar geleden een flinke investering heeft gedaan in Magento. Voor 22,5 miljoen dollar kreeg eBay 49 procent van het bedrijf in bezit.

Wat leuke feitjes. (bron: magentocommerce.com)

 

Mooie cijfers

Vandaag de dag kunnen ze nóg mooiere cijfers bekendmaken. Zo is de software al meer dan drie miljoen keer gedownload. Dagelijks wordt dat zo’n vijfduizend keer gedaan. En in de drie jaar dat Magento bestaat zijn er meer dan 3800 extenions gemaakt en komen daar iedere week weer vijftig nieuwe bij.

Op hun blog melden de makers van Magento: “We zijn zowel enthousiast als nederig door de enorm positieve respons die we hebben gekregen op Magento de afgelopen jaren. Ons succes is direct te danken aan jullie, onze klanten, partners, community en ons volledige Magento-ecosysteem.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten