Ebay is investeerder van Magento

Ebay en Paypal investeren in MagentoOngeveer een jaar geleden heeft Ebay een flinke investering gedaan in Magento. Dit nieuws is gisteren plotseling bekend geworden. Inmiddels heeft Magento zelf een bevestiging op de website geplaatst.

 
Aandeelhoudersvergadering Ebay
Tijdens een analyst day van Ebay kwam opeens het nieuws naar buiten dat zij, via hun zustermaatschappij PayPal, de investeerders zijn geweest in de software van Magento in maart 2010. Tot nu toe was dit onbekend. Magento had wel via de website laten weten dat er een investeerder was ingestapt maar de naam of het bedrag zijn nooit genoemd. 
 
Zodra duidelijk was wie de investeerder was zijn ook direct bedragen en percentages naar buiten gekomen. Ebay bezit 49 procent van het bedrijf en heeft hier toen 22,5 miljoen dollar voor betaald. 
 
Een open systeem?
Magento was juist bekend vanwege haar open source oplossingen en heeft direct na de bekendwording dan ook aardig wat reacties gekregen van ongeruste webwinkeliers en software ontwikkelaars. Magento medeoprichter en CEO Roy Rubin heeft hierop gereageerd en zegt dat er geen enkele reden tot ongerustheid is. 
 
Hij heeft de deal bevestigd maar geeft ook aan dat Ebay en PayPal de visie en strategie van Magento geheel steunen. “They love what we’re doing, and they like that we’re independent. eBay knows that Magento has to be independent, and not mired down by a desire to be deeply integrated with them.” Deze deal heeft volgens hem geen verdere invloed op Magento zelf. “eBay’s investment will remain at 49%, and is not going anywhere. “This is a 10-year story for me.”
 
 
Goede investering! 
De topmensen van Ebay en PayPal zelf hadden minder moeite met het uitleggen van dit nieuws. Magento blijkt een goede investering te zijn geweest. Per maand komen er meer dan honderd nieuwe bedrijven die gebruik maken van de licentieversie en dit zorgt er mede voor dat de totale winst van Magento alleen al in 2010 is verdrievoudigd. CEO Rubin zelf geeft aan: “We have more new clients each month, than our competitors add during a whole year.” 
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten