Magento meer dan ton forum gebruikers

Magento is een snelgroeiend open source webwinkel software pakket dat de laatste tijd enorm aan populariteit wint. Vandaag zijn ze met de forums door de honderdduizend gebruikers barrière gebroken.

Met honderdduizend community gebruikers is Magento in zeer korte tijd een van de grootste open source communities geworden. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld osCommerce (ruim 200 duizend) of Virtuemart. Deze laatste heeft maar 40.000 echt eigen forum gebruikers maar de oorzaak hiervan ligt mede bij Joomla! wat de basis is voor Virtuemart en waar veel Virtuemart problemen al direct worden opgelost op de eigen forums.

osCommerce is qua community gebruikers veruit de grootste webwinkel formule maar het verschil is wel dat Magento eigenlijk nog maar een jaar wereldwijd bekendheid heeft gekregen en osCommerce al bestaat sinds 2000. Het is toen  in Duitsland opgericht en sinds 2003 wereldwijd bekend. Daarnaast zijn de gebruikers van Magento vaak bekender met de programmeertalen als PHP en mySQL dan dat dit destijds met osCommerce het geval was. Hierover komen in verhouding dan ook minder vragen.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten