menu
lightspeed ecommerce

Meer dan miljoen downloads Magento

In 16 maanden tijd is de open source webwinkel formule Magento enorm populair geworden. Gisteren kwam het nieuws dat er meer dan een miljoen downloads zijn geweest voor Magento.

Magento is van oorsprong ontwikkeld door ICT bedrijf Varien. Dit bedrijf heeft jarenlang aan de kern gestaan van osCommerce maar later besloten zelf met een eigen webwinkel formule te komen. In maart 2008 lanceerden ze Magento onder een open source editie. April dit jaar hebben ze ook een Enterprise editie voor 8900 dollar. In Nederland is met name de open source versie enorm populair. Zo zijn er in korte tijd veel webwinkels in Nederland online gekomen en zijn er vele open source webdesigners die voor een webwinkel enkel nog met Magento werken.

Voordelen van Magento die veel worden genoemd zijn dat deze software zoekmachine vriendelijk geschreven is en dat de opmaak goed in templates is weggewerkt. Daarnaast werkt de software met AJAX wat door velen als de programmeertaal van de toekomst wordt gezien.

In mei dit jaar lanceerden ze een officiele Magento handleiding welke van de officiele Magento website is te downloaden. Wereldwijd is de open source download versie sinds gisteren meer dan een miljoen keer gedownload. Een enorme stap voor software dat net ruim een jaar oud is. De verwachtingen van Magento voor de ecommerce wereld zijn dan ook groot.

Tags

Reacties