menu
lightspeed ecommerce

Investeerder Wadinko stapt in Fietskoeriers

Investeerder Wadinko stapt in Fietskoeriers

Participatiemaatschappij Wadinko heeft een minderheidsbelang genomen in Cycloon Post & Fietskoeriers, waar ook de jonge pakketdienst Fietskoeriers.nl onder valt. Met de investering kan het logistieke bedrijf verder groeien.

Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt door beide partijen. René Wolfkamp, directeur van Wadinko, noemt Cycloon daarin hét toonbeeld van een duurzame en sociale onderneming met aandacht voor mens en milieu. Iets wat volgens hem ook goed past bij de participatiemaatschappij. De investeerder vroeg jaren terug al meer aandacht voor mensen die moeilijk aan een baan komen en is nu blij daar zelf invloed op te kunnen uitoefenen. Bij Cycloon Post werken namelijk meer dan 650 medewerkers, waarvan 85 procent een afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

‘Cycloon en Fietskoeriers hebben nog enorm veel groeipotentie’

Volgens Wadinko heeft Cycloon, zeker gezien de samenwerking met grote nationale en internationale pakketdiensten, nog enorm veel groeipotentie. “Daarmee zal ook de werkgelegenheid op het hoofdkantoor in Zwolle groeien. Een ander interessant gegeven is dat Cycloon naadloos in het Wadinko-netwerk past, én als aanbieder én als afnemer van producten en diensten”, aldus Wolfkamp.

Cycloon Fietskoeriers werd in 1999 opgericht en dertien jaar later zag Cycloon Post het levenslicht. Hiermee wordt regionale post gesorteerd en bezorgd. In 2016 werd de fietsende pakketdienst Fietskoeriers.nl opgericht, ontstaan uit een samenwerking tussen veertien fietskoerierbedrijven. Momenteel worden via Fietskoeriers.nl in dertig steden in het land pakketten op de fiets bezorgd.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch