In3 nieuwe naam voor gespreid betalen Capayable

In3 nieuwe naam voor gespreid betalen Capayable

De gespreid-betalen-methode van Capayable gaat vanaf vandoor door het leven als In3. Met deze nieuwe merknaam wil Capayable verder doorgroeien op de betaalmarkt. De naam Capayable blijft nog wel gewoon bestaan, voor bijvoorbeeld het achteraf betalen dat het aanbiedt.

In3 biedt consumenten de optie om een online bestelling in drie termijnen te betalen zonder dat daar extra rentekosten bij komen. Met deze manier van gespreid betalen wil Capayable uitgroeien tot een standaard betaaloplossing in iedere webwinkel.

Associatie met ‘gespreid betalen’ klopte niet

“Vanuit marketingoogpunt hebben we met In3 een krachtiger merk op de betaalmarkt. Het zegt namelijk precies waar het voor staat”, aldus directeur Patrick van de Graaf. “In het begin communiceerden we met gespreid betalen, wat consumenten associeerde met lange loopperiodes, hoge rentes en BKR-registraties. Daar is bij ons geen sprake van. We willen het graag simpel en overzichtelijk houden, vandaar de naamswijziging.”

Eerste termijn direct via iDeal betalen

In de praktijk werk In3 als volgt. De consument kiest op de betaalpagina van een webwinkel voor deze betaalmethode en betaalt vervolgens direct de eerste termijn via iDeal. De tweede en derde termijn worden  vervolgens binnen respectievelijk dertig en zestig dagen betaald.

Webwinkelier krijgt binnen 15 dagen z’n geld

Uiteraard zijn zowel In3 als de desbetreffende webwinkel erbij gebaat dat het openstaande bedrag netjes op tijd wordt betaald. Daarvoor voert In3 een kredietcheck uit, die is gebaseerd op socio-demografische factoren gecombineerd met betaalervaringen uit het verleden. De webwinkelier wordt binnen vijftien dagen uitbetaald door In3, dat direct de factuur overneemt. De betaaloplossing accepteert bestellingen vanaf honderd tot drieduizend euro.

Buckaroo biedt In3 aan

Vanaf deze maan biedt payment service provider Buckaroo trouwens In3 aan, net als de achteraf-betaalmethode van Capayable. Klanten van Buckaroo kunnen deze twee betaalmethodes makkelijk toevoegen aan hun shop via een API-koppeling.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten