Groei iDeal zet door dankzij mobiele betalingen

Groei iDeal zet door dankzij mobiele betalingen

De groei van iDeal komt maar niet tot remmen. De populaire betaalmethode wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor mobiele betalingen. Zo worden momenteel zeven op de tien iDeal-betalingen verricht vanaf een mobiel apparaat, zoals een smartphone.

Dit blijkt uit nieuwe cijfers die Currence, het bedrijf achter iDeal, deze week heeft gedeeld. Currence noemt 2018 het jaar waarin onderlinge mobiele betalingen tussen consumenten definitief zijn doorgebroken.

Groei iDeal dankzij mobiele betalingen

Maar het was al in 2017 dat er voor het eerst meer mobiele betalingen met iDeal werden verricht dan betalingen vanaf een laptop of desktop. Aan het eind van dat jaar verliep 54,8 procent van alle iDeal-betalingen via een app. Nu is dat percentage alleen maar verder toegenomen, want momenteel gaat het om een aanzienlijk aandeel van 69,5 procent.

Aandeel mobiele iDeal-betalingen gestegen naar bijna 70%.
Aandeel mobiele iDeal-betalingen gestegen naar bijna 70%.

Onderlinge mobiele betalingen tussen consumenten

Volgens Currence is die groei vooral te denken aan de toegenomen populariteit van onderlinge mobiele betalingen tussen consumenten. Steeds vaker betalen zij elkaars voorgeschoten geldbedragen door een online betaalverzoek in te willigen, met bijvoorbeeld een app als Tikkie of de ingebouwde betaalopties van de mobiele apps van banken.

In december van vorig jaar waren dergelijke consumer-to-consumer-betalingen goed voor 17,5 procent van alle iDeal-betalingen in die maand.

Steeds minder acceptgiro’s verwerkt

Currence weet ook te melden dat de acceptgiro steeds meer iets van uit het verleden wordt. Zo werden er vorig jaar nog maar 11 miljoen papieren acceptgiro’s verwerkt, wat alweer een afname is van 3,5 miljoen ten opzichte van het jaar ervoor. En van alle papieren acceptgiro’s die worden verstuurd, wordt meer dan negentig procent meteen weggegooid. Veel mensen kiezen er namelijk voor om de betaalopdracht te voldoen via internetbankieren (op de mobiel).

Aantal iDeal-betalingen en jaarlijkse groei.
Aantal iDeal-betalingen en jaarlijkse groei.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten