menu
lightspeed ecommerce

Goedkoop pakketten versturen

Als je een bestelling hebt, kun je dat pakketje naar het postkantoor brengen en zorgen zij ervoor dat deze bij de ontvanger aankomt. Maar je betaalt dan wel de hoofdprijs. Als kleine webwinkel zonder volume is het echter lastig om goedkoper pakketten te versturen. Tenzij je verstuurt via een gezamenlijk contract, in dat geval deel jij samen met andere webwinkeliers gezamenlijk volumekorting.

Goedkoop pakketten versturenAls jij al enkele tientallen tot honderd bestellingen per maand verwerkt met je webwinkel, dan beginnen de logistieke kosten wel mee te tellen. Bij elk pakketje dat je verstuurt betaal je verzendkosten aan PostNL, DHL of welke andere verzendoplossing je dan ook gebruikt. Met een beetje geluk heb je daar wat korting op gekregen, al zal die beperkt zijn met de volumes die je hebt.

Goedkoop pakketten versturen via pakketstapelaar

Naast een eigen contract kun je er echter ook voor kiezen om gebruik te maken van een inkooporganisatie. Zo’n instantie heeft ook contracten met de grote verzenders en doordat er vaak honderden tot duizenden webwinkels gebruikmaken van deze contracten kunnen zij enorme volumekortingen krijgen voor het versturen van pakketten. Op deze manier wordt het verzenden van pakketten vele malen goedkoper! Maar via welke organisatie kun je nu het goedkoopste je pakketten verzenden? Wij zetten de verschillende organisaties op een rij.

Shops United

Shops UnitedDit is waarschijnlijk de oudste speler op dit gebied. Shops United biedt een collectief contract voor PostNL, DHL en enkele andere vervoerders. Het biedt al jarenlang een collectief contract aan webwinkeliers om pakketten mee te versturen. In 2017 is het overgenomen door PostNL, maar het bedrijf opereert zelfstandig.

Mede dankzij haar historie heeft deze organisatie goede prijsafspraken kunnen maken. Uiteraard is het afhankelijk van het type pakket dat je verstuurt en dus heeft het zeker zin om prijzen even te vergelijken, maar de kans is groot dat je via Shops United het goedkoopste je pakketten kunt versturen.

Sendcloud

Goedkoper pakketten versturen kan ook via Sendcloud, al staat het bedrijf liever bekend vanwege haar softwareoplossing. Net als Shops United biedt deze aanbieder zowel PostNL, DHL als andere aanbieders. Het bedrijf is momenteel sterk aan het groeien. Ze draaien al even mee en dankzij verschillende investeerders, waarvan Sanoma een van de eerste was, hebben ze fors kunnen investeren in hun software.

Sendcloud is inmiddels een speler van formaat en jij kan dus zeker meedelen in de volumekorting die het bedrijf realiseert, al is de beste prijs niet het enige speerpunt van deze club. Veel klanten kiezen voor Sendcloud omdat ze de koppelingen prettig vinden werken. Daarnaast heeft Sendcloud internationale ambities. Gaat een groot gedeelte van jouw pakketten naar Duitsland, Frankrijk of andere landen? Dan is de kans groot dat Sendcloud jou goede tarieven op je verzendingen kan bieden.

MyParcel

Logistieke software van MyParcelMyParcel is zeker een van de oudere partijen en werd in 2015 in stilte overgenomen door PostNL. Indirect koop je dus PostNL in, via PostNL maar het bedrijf werkt nog altijd zelfstandig en rekent nog altijd haar volumekorting door aan haar klanten. Je verzendt dus nog altijd goedkoper je pakketten via MyParcel, al lijkt het er wel op dat de tarieven hier minder onderhandelbaar zijn. Of MyParcel dus werkelijk de goedkoopste is, is de vraag. Maar qua continuïteit heb je indirect dus een contract van dezelfde partij die ook je pakketten levert, wat sommige webwinkeliers als een voordeel zien.

KeenDelivery

KeenDelivery was voorheen bekend als Jet Verzendt. Het is de vraag of de gemiddelde webwinkelier hierbij wel het goedkoopste zijn pakketten kan verzenden, want deze club biedt DPD en in mindere mate DHL. Een iets andere insteek dus, wat zeker interessant kan zijn voor webwinkeliers die vooral b2b-verzendingen doen, of volume hebben in andere formaten pakketten die niet in de standaard PostNL-verzendingen mee kunnen. Jet Verzendt biedt naast een collectief contract ook fulfilment-diensten, waarmee deze speler dus wat meer allround is.

CheapCargo

CheapcargoDe vergelijkings- en boekingssite CheapCargo is opgericht in 2008, en biedt een geautomatiseerd platform waarmee je per zending kan zien welke vervoerders je zending kunnen versturen. Ideaal dus voor als je een keer iets moet verzenden wat niet met je reguliere pakketbezorger mee kan. Bijvoorbeeld omdat het gewicht te zwaar is, het pakket te groot, of als je even wilt checken of je de tarieven van je huidige vervoerder bij internationale verzendingen wel voldoende scherp zijn. In 2017 is het overgenomen door PostNL.