Genomineerden voor BeCommerce Awards 2018 bekend

Genomineerden voor BeCommerce Awards 2018 bekend

De genomineerden voor de BeCommerce Awards 2018 zijn bekendgemaakt. Een nieuw samengestelde vakjury heeft vandaag onthuld welke webwinkels kans maken om op donderdag 17 mei een prijs mee naar huis te nemen.

Volgens de organisatie waait er een frisse wind door de Belgische ecommerce. “Het land lijkt vandaag een heuse inhaalbeweging te maken in digitale ambitie en initiatieven”, zo schrijft het. Juryvoorzitter Ronald Boeckx is dan ook verheugd dat er zoveel diversiteit is in het aantal sectoren dat zich heeft ingeschreven.

Negen vakprijzen, veertien categorieën voor publieksprijzen

De vakjury zal op donderdag 17 mei, in het Koloniënpaleis in Tervuren, negen prijzen uitreiken. De te vergeven prijzen zijn onder andere voor de beste startende webwinkel van het land, de beste crossborder-webwinkel van België en ’s lands meest milieuvriendelijke webwinkel. Daarnaast zijn er ook publieksprijzen uit te delen, in wel 14 verschillende productcategorieën.

Beste Startende Webwinkel van België

De award voor beste startende webwinkel van België is in het leven geroepen om webwinkels te belonen die minder dan twee jaar geleden hun intrede hebben gedaan op de Belgische ecommerce markt. Dit jaar zijn Vavabid, Lesara en Afwerkingshop de genomineerden.

Beste Start-up Webwinkel van België

Er is ook een variant op die prijs, namelijk de Beste Start-up Webwinkel van België. Die is voor online shops die minder dan twee jaar terug als pure player zijn gestart. Genomineerden: PharmaPets, Modern Blocks en Plantiful.

Beste Mobiele Webwinkel van België

Het hebben van een goede mobiele website is alsmaar belangrijker geworden. Deze award staat daar nog eens extra bij stil, door mobiele websites en applicaties van webwinkels uit te lichten. De genomineerden voor dit jaar zijn Proximus, Belfius en De Bijenkorf.

Beste Cross-Border Webwinkel

Ook cross-border wordt steeds belangrijker en populairder. De award voor beste cross-border webwinkel huldigt online retailers die in minstens twee andere Europese landen zakendoen. Deze shops moeten ontwikkeld zijn in de taal van het land waar ze actief zijn, ze moeten in Europa gevestigd zijn en een strategie hebben om meerdere markten te veroveren. Genomineerden? VakantieVeilingen, Newpharma en Vente-exclusive.com.

Meest milieuvriendelijke Webwinkel van België

De award voor meest milieuvriendelijke webwinkel van België wil webshops belonen die groene voornemens hebben en die plannen ook omzetten in daden. De Bijenkorf, Replacedirect en BeeDrop zullen strijden om deze prijs.

Beste Omni-Channel Webwinkel

De award voor beste omni-channel webwinkel zal op 17 mei een webshop in het zonnetje zetten die clicks combineert met bricks. Oftewel: een retailers die zowel actief is in de fysieke retail als in de online verkoop. Cassis, Belfius en Decathlon mogen uitvechten wie van hen met deze award naar huis gaat.

Beste Deeleconomie Webplatform van België

Deze award is bedoeld voor peer-to-peer platformen voor diensten en producten. Volgens het persbericht van de organisatie is in deze categorie maar één genomineerde: DriveNow Belgium. Drie keer raden welk bedrijf deze award zal winnen…

Beste Webwinkel van België

Dit is de meest prestigieuze prijs van de hele avond. Want de webwinkel die de hoogste resultaten behaalt voor de publieksprijs en de vakjuryprijs zal op tot beste Belgische webwinkel worden uitgeroepen. Om mee te kunnen dingen, moet de webwinkel wel minstens twee jaar bestaan en een aanzienlijke vooruitgang geboekt hebben in de periode 2017-2018. Apart is dan weer wel dat de organisatie al drie genomineerden heeft uitgeroepen voor deze categorie: Newpharma, De Bijenkorf en Vente-Exclusive.com.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten