Fietsenwinkel.nl opent twee nieuwe Belgische vestigingen

Fietsenwinkel.nl opent twee nieuwe Belgische vestigingen

Het in 2012 opgerichte Fietsenwinkel.nl groeit snel. In navolging van de vier stenen winkels die het omnichannel-bedrijf al in België heeft, opent het volgende week twee nieuwe vestigingen in Vlaanderen. “De winkels in Kortrijk en Roeselare maken deel uit van de versnelling die wij op de Belgische markt voor ogen hebben”, aldus algemeen directeur Bastiaan Hagenouw.

De Nederlandse fietsspecialist is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de snelst groeiende spelers binnen de Europese fietsenindustrie. Met ruim 100.000 verkochte fietsen per jaar en een omzetgroei van meer dan vijftig procent is Fietsenwinkel.nl in Nederland uitgegroeid tot marktleider. Ook de Belgische markt is erg belangrijk voor het bedrijf. “Al sinds de oprichting zijn we hier actief. We richten ons vooralsnog op de Vlaamse consument, maar uiteindelijk willen we alle Belgen bedienen.”

‘Als online speler kun je nooit de hele markt bereiken’

Hoewel Fietsenwinkel.nl begon als pure online speler, mag het zich nu met recht een omnichannel-bedrijf noemen. In 2015 werd de eerste winkel geopend, gevolgd door acht nieuwe vestigingen in 2016. Medio 2017 telt de fietsspecialist al een kleine vijftig fysieke verkooppunten. “We hebben gemerkt dat je als pure online speler nooit de hele markt kunt bedienen. Ongeveer negentig procent van de oriëntatiefase gebeurt online. Maar wanneer het om de aanschaf van een fiets gaat, wil een groot gedeelte van onze klanten deze toch in het echt zien, voelen en testen.”

De omnichannel-formule slaat aan. Vooral de e-bikes en de sportieve fietsen als (elektrische) mountainbikes worden veelvuldig getest in de winkels, onder meer omdat mensen nog niet bekend zijn met de verschillende systemen. “We proberen zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de hedendaagse consument. Zo zijn alle winkels die op zondag geopend mogen zijn die dag open. Daarnaast zijn we zeven dagen per week telefonisch bereikbaar.”

‘Ook dit jaar weer een omzetverdubbeling’

In België ziet Fietsenwinkel.nl haar omzet al jaren op rij verdubbelen. “Ook 2017 zullen we naar verwachting afsluiten met minimaal een verdubbeling van de omzet.” Dat Fietsenwinkel.nl hier jaar na jaar in slaagt, komt volgens Bastiaan onder meer door de unieke propositie van het bedrijf. “We proberen de beste service te bieden tegen de laagste prijs. Misschien dat we ook met één van die pijlers zo ver waren gekomen, maar dit is al sinds het begin onze strategie en die werkt.”

Om de snelle groei te kunnen bijbenen, neemt Fietsenwinkel.nl maandelijks tientallen nieuwe medewerkers aan, variërend van monteurs tot programmeurs. “Vorig jaar hadden we nog een kleine driehonderd medewerkers op de loonlijst, terwijl de teller nu al bijna op zeshonderd staat.”

Naast Nederland en België is het bedrijf actief in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Op de vraag of Fietsenwinkel.nl ook overweegt om Duitsland te veroveren, antwoordt Bastiaan noch bevestigend noch ontkennend. “We houden alle marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zodra we kansen zien, zullen we die zeker pakken.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten