Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Fast50 beloont ecommerce-bedrijven

Fast50 beloont ecommerce-bedrijvenSendCloud is de winnaar geworden van de Rising Star Award 2014. Het bedrijf dat een online verzendlosoplossing biedt voor webwinkeliers sleepte deze award van Deloitte afgelopen vrijdag in de wacht en is hiermee verkozen tot beste nieuwkomer onder de technologiebedrijven in Nederland. Er waren in de ‘Fast50’ ook hoge posities voor Belsimpel.nl, SEOshop en Beslist.nl.

Een prachtige opsteker natuurlijk voor de ecommerce-wereld, dat een speler uit deze branche als de rising star van dit jaar wordt gezien. Ook mooi is het dat webwinkelsoftware-aanbieder SEOshop zich met een zesde plek in de top 10 van snelst groeiende technologiebedrijven heeft genesteld. Webwinkel Belsimpel.nl eindigde met een groei van 5173% op de vierde plek, terwijl vergelijkingssite Beslist.nl het dankzij een groei van 910% met de vijftiende plek moet doen.

SendCloud breidt uit naar Europa
De Rising Star Award is onderdeel van Deloitte’s Technology Fast50, waarin de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van ons land worden geroemd. Bedrijven die jonger zijn dan vijf jaar kunnen meestrijden om de Rising Star Award. Via een elevator pitch moeten ze jury en publiek zien te overtuigen van hun product of service. De jury let hierbij op een aantal punten, zoals schaalbaarheid, innovatiekracht en omzetpotentie. En op al deze punten sprong Sendcloud eruit, aldus het juryrapport.

“We zijn hartstikke blij met deze award en hadden het absoluut niet verwacht”, zo vertelt de 22-jarige CEO Rob van den Heuvel. “We zijn twee jaar geleden gestart, omdat we vonden dat de huidige systemen van vervoerders beter konden. Sendcloud zorgt ervoor dat webwinkels goedkoper en gemakkelijker kunnen verzenden. De komende maanden gaan we richting Europa.” België en Duitsland zijn hierbij de eerste landen die worden aangedaan.

SEOShop: volgend jaar top 3
SEOshop, een andere bekende speler uit de ecommerce-branche, belandde dus op plek zes in de Deloitte Fast50. ’t Is na eerder genomineerd te zijn voor het eerst dat de webwinkelsoftware-aanbieder in de top 10 van deze lijst eindigt. Volgens SEOshop was het een leuk feest en was het voor hen spannend waar ze zouden eindigen. Ze vonden het in ieder geval eervol om mee te dingen naar de nummer één-positie en zijn nu vastberaden om volgende keer de top 3 te bereiken. “Sowieso was er een erg leuke sfeer en een mooie ambiance. Het was trouwens ook een prachtige gelegenheid om te netwerken, wat we dan ook hebben gedaan. De afterparty was meer dan prima en met GreenPeak kent de Fast50 een goede winnaar!”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch