Fashionmerk Chiquelle verhuist naar Nederland

Fashionmerk Chiquelle verhuist naar Nederland

Chiquelle, een modemerk uit Zweden, gaat haar magazijnen en logistieke operatie verplaatsen van Zweden naar Nederland. De verhuizing maakt deel uit van het versnellen van wereldwijde uitbreiding, waarbij er extra focus ligt op winstgevendheid en duurzaamheid.

Nu is het vrouwenmodemerk nog met haar magazijn gevestigd in Arlandastad, iets buiten Stockholm. Na de kerstdagen verhuist het haar magazijn naar het oosten van Nederland. De verhuizing naar ons land heeft volgens Chiquelle ook positieve gevolgen voor de doorloop- en verzendtijd, zowel voor de Scandinavische landen als de rest van Europa.

Doel is om uitbreiding te verdubbelen

“We hebben al lang serieuze groeiambities, maar we realiseerden ons de noodzaak om ook in de toekomst een winstgevende en duurzame ontwikkeling veilig te stellen”, zo zegt CEO en mede-oprichter Pouya Boland (die in september nog sprak tijdens Shopping Today). Hij verwacht de distributiekosten met een derde te verlagen en meer tijd vrij te maken om te focussen op andere kernonderdelen van het bedrijf, zoals ontwerp en productie. “Het doel is nu om de uitbreiding naar de rest van de Europese Unie, met name de DACH-regio en Benelux, te verdubbelen.

Afgezien van de financiële verbetering, zou de verhuizing van het magazijn ook moeten leiden tot een verdubbeling van de huidige capaciteit en een vermindering van de CO2-uitstoot.

De ontwikkeling van Chiquelle

Chiquelle is zich snel aan het ontwikkelen in de online fashionmarkt. Alleen al in het laatste anderhalf jaar deed het een aantal gerichte investeringen, zoals de lancering van een nieuwe website, een AR-app, een nieuw sportmerk (Chiquelle Activewear) en de opening van pop-upstores in Zweden.

Recent kondigde het ook een nieuwe samenwerking aan met Pulsen, een Zweeds IT-bedrijf dat digitale oplossingen biedt voor een aantal grote Scandinavische retailbedrijven. Dankzij deze samenwerking kan Chiquelle wereldwijd geautomatiseerde processen hanteren voor haar fabricage, opslag, logistiek en betalingen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten