Dwarfs neemt weer drie webwinkels over

Dwarfs neemt weer drie webwinkels over

Nadat Dwarfs vorige maand vier webshops overnam, maakte het ecommerce-bedrijf vandaag bekend nog eens drie webwinkels te hebben ingelijfd. Hiermee bestaat de portefeuille van de scale-up uit acht merken. Om de groei vast te houden wil Dwarfs versneld geld ophalen, waarmee het nieuwe overnames financiert en de stap naar het buitenland zet.

Tijdens de lancering een halfjaar geleden liet Dwarfs weten succesvolle webwinkels over te willen nemen en deze op te schalen. Met de aankoop van Gadgy, Vita5 en Snoozle bestaat de portefeuille inmiddels uit acht merken. Alle overgenomen merken zijn miljoenbedrijven, waardoor de omzet van Dwarfs oploopt tot 36 miljoen euro.

Investeringsronde van minstens 150 miljoen euro

Naar eigen zeggen stevent het bedrijf door de overnames af naar een omzet van zo’n vijftig miljoen euro eind dit jaar. Eind 2022 verwachten de oprichters af te sluiten met een omzet van 130 miljoen euro. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn wel extra overnames nodig.

Eind dit jaar vijftig miljoen omzet.

Vorige maand haalde Dwarfs al dertig miljoen euro aan groeigeld op. Om de groei ook de komende jaren vast te houden – en voldoende kapitaal te hebben voor nieuwe overnames – heeft het bedrijf vervroegd een nieuwe financieringsronde in gang gezet.

Oorspronkelijk stond deze Series B financieringsronde gepland voor eind 2022, maar de scale-up besloot deze stap anderhalf jaar te versnellen. In totaal hoopt het bedrijf 150 tot 175 miljoen euro op te halen bij Engelse en Amerikaanse investeerders en financiers. Met dit geld wil Dwarfs op korte termijn nieuwe overnames financieren en definitief de stap naar het buitenland zetten.

‘Voorbereidingen buitenland in volle gang’

Algemeen directeur Demian Beenakker laat weten dat de voorbereidingen voor uitbreiding naar het buitenland al in gang zijn gezet. Dit doet het bedrijf onder meer door succesvolle lokale marktplaatsen in bijvoorbeeld België, Frankrijk, Spanje, Portugal en Polen te ontginnen.

We willen nog tientallen bedrijven overnemen.

“Die lokale marktplaatsen zullen naast Amazon een extra omzet-boost geven aan de bedrijven die we al hebben ingelijfd en nog zullen overnemen. Bovendien komen we met onze lokale aanwezigheid makkelijker in beeld bij buitenlandse overnamekandidaten”, verklaart Damian. Dwarfs wil de komende jaren tientallen bedrijven in Nederland, België, Spanje, Italië en Frankrijk overnemen.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten