Direct Link komt naar Nederland

Direct Link komt naar Nederland

De logistieke speler Direct Link heeft aangekondigd dat het naar Nederland komt. Het bedrijf is een dochteronderneming van PostNord, het Zweedse en Deense nationale postbedrijf. Direct Link is al langer wereldwijd actief, maar start nu in Nederland met lokaal personeel.

Direct Link is een logistieke speler die maatwerk ecommerce fulfilment aanbiedt. Het heeft meerdere opslagcentra en kantoren in Zweden, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, de VS, Brazilië, Hong Kong, Singapore en China. Het bedrijf laat nu weten dat het ook in Nederland een kantoor en opslagcentra opricht.

Ruimte in Nederlandse markt

Lucas Egenvall, Commercial Director bij Direct Link EMEA

Om deze stap te maken gaat het bedrijf een samenwerking aan met HC Group, een Nederlands fulfilment-bedrijf. “Er is een gat in de Nederlandse markt dat past bij onze bedrijfsvorm. Nederland is een belangrijk doorvoerland voor veel Europese importartikelen, maar er zijn maar een handjevol oplossingen die voldoen aan de verwachte klantervaring. Er zijn weinig aanbieders die de diensten aan hun klanten aanpassen”, vertelt Lucas Egenvall, Commercial Director bij Direct Link EMEA Markets.

Direct Link verwacht dat de activiteiten direct bijdragen aan een positieve EBIT. Op de lange termijn wil de logistieke speler marktleiderschap voor Noord-Europese B2C-zendingen.

Nederland is een gateway voor Direct Link

“Om voort te bouwen op onze reeds bestaande postoplossingen, gaan we ons portfolio uitbreiden met meer commerciële last mile-opties in de EU. Nederland is zowel lokaal als wereldwijd een gateway voor Direct Link en maakt nieuwe oplossingen mogelijk met crossdocking, warehousing, linehauls en een betere klantenservice en klantervaring.”

‘We gaan ons portfolio uitbreiden met meer commerciële last mile-oplossingen.’

Doordat het bedrijf meerdere opslagcentra heeft, past het zich makkelijk aan de wensen van klanten van. Het bedrijf is vooral geschikt voor lokale exporteurs die wereldwijd B2C verzenden, voor bedrijven die naar Noord-Europese markten verzenden, maar ook bedrijven buiten de EU die een partner nodig hebben voor distributie, opslag en fulfilment binnen de EU.

‘Noord-Europese oplossingen zijn onze specialiteit’

Direct Link maakt onderscheid tussen post- en commerciële zendingen. “Voor post zijn wij een voordeligere optie in vergelijking met andere koeriers, we zijn vooral geschikt voor goederen tot 2 kilogram. Voor onze commerciële oplossingen voor de Scandinavische en andere markten kunnen we over het algemeen goederen tot 35 kilogram aan. Onze Noord-Europese oplossingen zijn onze specialiteit, aangezien grote delen van de last mile-levering door onszelf (en ons moederbedrijf PostNord) worden afgehandeld.”

Van links naar rechts: Wim Koelewijn (HC Group), Anders Lindh (Direct Link), Ramon Camp (HC Group), Frido Brouwers (Direct Link), Sander van Leeuwen (HC Group).
Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten