DHL bouwt grootste sorteercentrum voor ecommerce

DHL bouwt grootste sorteercentrum voor ecommerce

DHL gaat in Zaltbommel een nieuw sorteercentrum voor ecommerce bouwen. Op bedrijventerrein De Wildeman komt naar eigen zeggen het grootste sorteercentrum voor ecommerce in Nederland. Hier kunnen straks een half miljoen pakketten per dag worden verwerkt.

De werkzaamheden zullen deze maand van start gaan en als alles volgens plan verloopt, dan wordt het Gelderse sorteercentrum ergens in de herfst van volgend jaar operationeel. Het sorteercentrum zal dan dienst doen als centrale hub voor zowel binnenlandse als internationale webwinkels. Vanuit het nieuwe sorteercentrum van DHL worden de pakketten verspreid naar de 150 depots die de pakketbezorger heeft gevestigd in ons land.

De grootste van vijftien sorteercentrums

DHL heeft al vijftien van dit soort sorteercentrums, maar die in Zaltbommel moet de grootste worden. Het zal ook de eerste zijn die volledig gasloos is. Verder wordt het gebouw uitgerust met genoeg zonnepanelen om qua stroom zelfvoorzienend te zijn, voor zowel het pand als voor het opladen van elektrische bestelwagens.

DHL investeert in ecommerce

DHL zal dit jaar ook een nieuw sorteercentrum in Amsterdam openen. In de periode 2017-2019 steekt de pakketbezorger in totaal meer dan 200 miljoen euro in allerlei investeringen. Zo gebruikt het sinds kort duizenden nieuwe handscanners en stopt het logistieke bedrijf ook geld in een flinke uitbreiding van haar wagenpark. Ook in Europa is DHL hard bezig om haar logistieke stempel te vergroten. Zo heeft het eerder deze maand een nieuw fulfillmentcenter in het Verenigd Koninkrijk geopend en zullen er in Europa meer volgen.

De opening van het sorteercentrum, dat een bruto vloeroppervlak van ruim 30.000 vierkante meter krijgt, biedt ook ruimte voor 350 arbeidsplaatsen erbij in de regio.

About us

Over ons

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten