DHL: 200 miljoen pakketten per jaar

DHL: 200 miljoen pakketten per jaar

DHL Parcel heeft in Nederland meer dan 200 miljoen pakketten per jaar verwerkt. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de situatie een jaar ervoor. De logistieke speler zag haar omzet groeien naar 1,1 miljard euro.

DHL Parcel heeft dit jaar meerdere weken gehad waarin de groei in het ecommerce-segment tot 150 procent bedroeg ten opzichte van vorig jaar. De goede financiële cijfers worden nu gebruikt om het netwerk verder uit te breiden en duurzaam te maken.

350 miljoen euro investeren in drie jaar tijd

Het bedrijf gaat de komende drie jaar 350 miljoen euro investeren. Zo worden er 26 nieuwe CityHubs gebouwd, verspreid over Nederland, en wordt ook de daarbij behorende vloot van bezorgvoertuigen elektrisch gemaakt. Daarnaast heeft DHL bekendgemaakt het loon van bezorgers die bij hen in dienst zijn te verhogen, van 12 euro nu naar 14 euro in 2024 en uiteindelijk naar 14,25 euro.

Het loon van bezorgers gaat van 12 naar 14,25 euro.

CityHubs voor last-mile-delivery

De 26 nieuwe CityHubs gaan deel uitmaken van een netwerk dat momenteel bestaat uit 136 locaties. De CityHubs zullen worden gebouwd aan de rand van stedelijke gebieden, zodat de ‘last mile’ efficiënt en duurzaam uitgevoerd kan worden. Eén CityHub wordt goed voor gemiddeld 90 ritten op een dag, waarvan twee derde overdag plaatsvindt en de rest in de avond. Het gaat om korte routes met honderd tot tweehonderd adressen.

DHL Parcel heeft de grootste vloot van elektrische auto’s in Nederland.

Deze zomer gaat DHL Parcel in Nederland haar bezorgvloot uitbreiden met vijfhonderd elektrische bestelauto’s. Naar eigen zeggen heeft het, met in totaal twaalfhonderd elektrische bussen, hiermee de grootste vloot elektrische auto’s in Nederland.

Straks 18 sorteercentra in Nederland

Over vier maanden opent DHL in Utrecht een nieuw nationaal sorteercentrum, terwijl twee maanden terug in Dordrecht de eerste steen werd gelegd voor een groot nationaal sorteercentrum dat in oktober vorig jaar opent. Met deze twee vestigingen komt het totaal aantal sorteercentra van DHL in Nederland op achttien.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten