Coolblue opent derde winkel in België

Coolblue opent derde winkel in België

Coolblue heeft dit weekend zijn derde fysieke shop geopend in België. De nieuwe winkel staat in Sint-Stevens-Woluwe, een deelgemeente van Zaventem. Met drie fysieke winkels in België nadert de retailer het aantal vestigingen (vijf) dat het in Nederland heeft.

Na vestigingen in Antwerpen en Lochristi is Coolbue dus ook aanwezig in Sint-Stevens-Woluwe. Volgens Matthias De Clercq, countrymanager België, is het de eerste winkel met zogenaamde ervaringseilanden. Consumenten kunnen op enkele hoge tafels allerlei koptelefoons, speakers en andere elektronica bekijken en uitproberen. “We willen daarmee de sensopatische ervaring uitspelen. Mensen willen de producten zien, voelen, ruiken, en op deze manier kunnen ze dat”, zo zegt hij tegenover Twinkle België, dat de vestiging al vóór de officiële opening bezocht.

Stenen winkel helpt online omzet Coolblue

Coolblue is van oudsher een online retailer, maar heeft sinds enkele jaren ook succes met de stenen winkels. Die zijn met name bedoeld om de online omzet verder te stuwen, wat werkt. De online verkoop van Coolblue in een bepaald gebied stijgt consequent wanneer de retailer daar in de buurt een winkel opent. Dat merkte het eerder ook bij bijvoorbeeld de opening van haar winkels in Rotterdam en Utrecht.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten