picqer

Clip2Go wil online video maken betaalbaar maken

Clip2Go wil online video maken betaalbaar maken

Clip2Go is een nieuw bedrijf dat zich richt op webwinkeliers die online video willen inzetten. Het beschikt over een studio die gehuurd kan worden zodat professionele productreviews, interviewvideo’s, instructiefilmpjes gemaakt kunnen worden.

Volgens oprichters Jan Roelofsen en Gerrit Bulten brengt het stelselmatig inzetten van video de menselijke factor in de webwinkel. “Want online winkelen is vaak een erg onpersoonlijke ervaring. En met standaard teksten en foto’s van de fabrikant zijn webwinkels niet aantrekkelijk en is een bezoek dan ook van korte duur.”

Stijging van gemiddelde sessieduur
Volgens de initiatiefnemers achter Clip2Go zien zij met de inzet van online video de gemiddelde sessieduur van 40 seconden naar ruim 4 minuten stijgen. “Op het moment dat de klant langer op de website blijft wordt de betrokkenheid hoger, en daarmee ook de conversie. Op het moment dat je via een menselijke manier productinformatie ontvangt ben je sneller geneigd om ook op die website te kopen”, zo menen zij.


Verwachting klopt met de werkelijkheid
Doordat informatie zo op een betere manier binnenkomt bij de consument, zou ook het aantal retouren sterk omlaag kunnen. “Door in een video het product en het gebruik ervan te laten zien, krijgt de online klant een veel beter beeld van de producten. Het verwachtingspatroon klopt dan met het product.”

“Je wordt geen webwinkelier om bezig te zijn met het uitpakken van retouren”, zo meent Jan Roelofsen. “Je wil bezig zijn met handel en je klant van de juiste artikelen voorzien. Door seriematig video in te zetten heb je dus zowel meer conversie als minder retouren.”

De twee heren hebben meer dan 25 jaar video- en IT-ervaring en naar eigen zeggen heeft dit ervoor gezorgd dat ze het proces vergaand hebben geautomatiseerd en dat daarmee ook de kosten drastisch zijn verlaagd.

Videostudio huren
Als je de studio, die is gevestigd langs de A12 bij afslag Veenendaal, wilt huren ben je daar voor een dag zo’n 1100 euro (ex btw) voor kwijt. Je krijgt dan de beschikking over onder andere 3 fullHD-videocamera’s, een witte achtergrond en een presentatiedesk. Je kan die dag dan een onbeperkt aantal opnames maken en de videoclips krijg je mee op een usb-stick.

Lees ook ons interview met Jan Roelofsen over videomarketing.

Gerelateerde berichten