CheapCargo nieuwste overname door PostNL

CheapCargo nieuwste overname door PostNL

CheapCargo, het bedrijf dat sterk is in het vergelijken van aanbieders voor specifieke zendingen, is overgenomen door PostNL. Die neemt alle aandelen over. De overname volgt snel nadat eerder deze maand bekend was geworden dat ook Shops United al in handen was gekomen van PostNL.

CheapCargo is de derde stapelaar die PostNL overneemt, nadat het enkele jaren geleden MyParcel en eerder deze maand ook Shops United overnam. MyParcel verzond destijds 100 procent via PostNL maar CheapCargo is net als Shops United een multicarrier. Het merendeel van de zendingen verliep tot op heden via andere aanbieders dan PostNL.

‘Voorlopig verandert er niks’

CheapCargo is zelf niet bereikbaar voor commentaar en verwijst ons door naar PostNL. Telefonisch geeft Marc Potma, woordvoerder bij PostNL, aan dat de overname strategisch gezien vergelijkbaar is met die van Shops United. “Ook hier blijft het bedrijf als eigen identiteit bestaan en zal het huidige bestuur dus de onderneming voortzetten.” Daarnaast geeft hij aan dat het brede en internationale aspect CheapCargo onderscheidend maakt.

Wat op de lange termijn het plan is van PostNL met al deze dochterondernemingen, en of er meer overnames in de pijplijn zitten, kan Marc niet vertellen omdat deze speculaties beursgevoelig kunnen zijn. CheapCargo heeft toeleveranciers geïnformeerd en daarbij aangegeven dat op dat vlak voorlopig niets verandert. MyParcel werkt al enkele jaren geheel zelfstandig onder haar eigen vlag en ook bij Shops United is direct bekendgemaakt dat het bedrijf actief zal blijven als multicarrier.

CheapCargo liet zelf eerder weten dat ‘geen enkele vervoerder alles kan‘ en dat het dus wel toekomst zag in haar bestaan als multicarrier. Begin dit jaar ondersteunt het bedrijven ook met importeren.

PostNL enig aandeelhouder van CheapCargo.
PostNL enig aandeelhouder van CheapCargo.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten