Bpost gaat leveren op zondag

Bpost gaat leveren op zondag

Over een paar maanden kunnen consumenten hun pakjes ook op zondag ontvangen. Vanaf februari gaat Bpost namelijk ook op die dag leveren. Iets blijvends is het nog niet, want het gaat om een grootschalig proefproject van een jaar.

Ondanks dat het om een proef gaat, is het mogelijk een stap in de goede richting. Jarenlang hebben Belgische webwinkels moeten toezien hoe buitenlandse concurrenten er met bestellingen vandoor gingen, omdat zij wél same-day-delivery en zondaglevering aanboden.

België maakt stappen op logistiek gebied

België heeft nu al grote stappen gemaakt op het gebied van nachtwerk en nu gaat de grootste pakketbezorger van het land ook al over op zondaglevering. Dit is mede mogelijk doordat de vakbonden, die jarenlang fel tegenstander waren van zondagswerk, nu zijn bijgedraaid.

De vakbonden zijn nu bijgedraaid.

De proef begint op 7 februari en gebeurt enkel op vrijwillige basis. De werknemers die op zondag hun uren zullen maken krijgen hiervoor 150 procent van hun loon. Volgens de VRT zal Bpost in eerste instantie met 250 vrijwillige bezorgers werken en dit aantal kan oplopen naar 500.

Na een jaar zal Bpost evalueren of er voldoende pakjes zijn en of er voldoende personeel is om het werk op zondag uit te voeren.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten