lightspeed ecommerce

Bol.com voor het eerst 1 miljard euro omzet

Bol.com voor het eerst 1 miljard euro omzet

Bol.com heeft dit jaar een record verbroken door een omzet van 1 miljard euro te boeken en dat terwijl het jaar nog niet eens afgelopen is. Het is hiermee de eerste webwinkel in de Benelux die deze mijlpaal bereikt. Vorig jaar nog boekte Bol.com een omzet van 680 miljoen euro.

Dit heugelijke nieuws maakte Ahold Delhaize-CEO Dick Boer gisteren bekend tijdens de presentatie van de derdekwartaalcijfers, zo schrijft de Belgische krant De Tijd. In de periode januari tot september van dit jaar wist Bol.com in Nederland en België producten te verkopen met een totale waarde van 1 miljard euro.

Bol.com groeit hard in België

Vooral in België groeit het bedrijf hard. Daar steeg de omzet van Bol.com met 50 tot 60 procent, aldus Boer. Enkele maanden geleden maakte de CEO bekend dat 17 procent van de Bol.com-klanten, 6 miljoen in totaal, uit België komt en dat de webwinkel daar met 50 tot 60 in omzet groeide.

Bol.com niet snel winstgevend, businessmodel wel

De Tijd merkt op dat Bol.com “niet snel winstgevend zal worden” en haalt daarbij een opmerking van Ahold Delhaize aan dat dat te wijten is aan de grote investeringen die het bedrijf doet in haar webwinkel. “Het businessmodel van Bol.com is wel winstgevend.”

“De groeimogelijkheden zijn nog immens groot. Qua boekenverkoop zijn we al de nummer één van Nederland, maar in andere categorieën nog niet. Nu volop investeren is nodig, want in de Benelux is er geen plaats voor veel platformen als het onze”, aldus Bol.com.

Gerelateerde berichten