menu
lightspeed ecommerce

Bol.com en andere retailers gaan mondkapjes verkopen

Bol.com en andere retailers gaan mondkapjes verkopen

Bol.com gaat niet-medische mondkapjes verkopen in haar webwinkel. Ook de drogisterijen Kruidvat, Etos en Trekpleister en de Hema zullen de mondkapjes te koop aanbieden. Dit besluit volgt na de mededeling van de overheid dat mondkapjes verplicht worden in het openbaar vervoer.

Gisteren maakten premier Rutte en vicepremier de Jonge bekend dat het dragen van een mondkapje verplicht wordt als iemand in Nederland met het ov wilt reizen. De politici lieten toen al gelijk weten dat de overheid niet zou zorgen voor mondkapjes en dat burgers dus zelf voor een oplossing moeten zorgen.

Alleen niet-medische mondkapjes

Bol.com, Kruidvat, Etos, Trekpleister en Hema pakken die handschoen nu op en gaan ze verkopen. Dit zullen in elk geval niet-medische mondkapjes zijn, omdat de medische varianten nog steeds zijn voorbehouden aan mensen in de zorg.

Bol.com laat verkoop mondkapjes weer toe op platform

Volgens Nu.nl zijn bij Bol.com de mondkapjes per direct weer te bestellen, al zag onze redactie nog geen verandering in het aanbod ten opzichte van een paar dagen terug. De meeste mondkapjes bij Bol.com zijn dan ook momenteel ‘niet meer beschikbaar’. Wel heeft Bol.com verteld dat het per direct weer de katoenen mondmaskers toestaat op haar platform. “Voor zowel verkoop in Nederland als België.”

De Hema zegt zo snel mogelijk mondkapjes beschikbaar te stellen in de honderden filialen en stationswinkels in het land. Het warenhuis zegt liever geen maximum te stellen aan de hoeveelheid mondkapjes die klanten mogen kopen, maar ze monitoren wel eventueel gehamster.

De Hema wil liever geen maximum stellen aan de hoeveelheid mondkapjes.

Kruidvat en Etos gaan maximum hanteren

De Kruidvat gaat wel een maximum instellen: slechts één doosje met twintig stuks per keer. De mondkapjes verschijnen bij deze drogisterij vanaf vrijdag online en zullen in de loop van volgende week ook in de filialen komen te liggen. Trekpleister volgt rond de derde week van mei.

Ahold-dochter Etos gaat de mondkapjes zowel online als offline verkopen en gaat hierbij een maximum van drie pakjes per klant hanteren.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch