Bol.com biedt ‘vandaag ophalen’ aan via AH

Bol.com biedt ‘vandaag ophalen’ aan via AH

Bol.com gaat same day delivery aanbieden via Albert Heijn. Onder de naam ‘Vandaag Ophalen’ introduceert de webwinkel een dienst waarbij klanten binnen enkele uren na bestelling hun pakketje kunnen ophalen bij een Albert Heijn-winkel.

Het gaat om bestellingen die op werkdagen ’s morgens vóór 12 uur zijn gedaan en die Bol.com op vooraad heeft liggen in het fulfilmentcenter in Waalwijk. Die bestellingen liggen dan dezelfde dag, uiterlijk om 17.00 uur, klaar bij het afhaalpunt. De dienst  wordt vooralsnog aangeboden tegen een introductietarief van €1,99 per bestelling. Vanaf september moet de dienst €4,99 gaan kosten.

“Handig voor wie last minute een cadeautje nodig heeft, een spontane barbecue wil organiseren of gewoon écht niet tot morgen kan wachten op zijn favoriete product”, zo kondigt Bol.com de dienst aan op de website. Michel Schaeffer, marketingdirecteur bij bol.com, vertelt daar ook dat binnen de ecommerce nog maar weinig consumenten kiezen voor same day delivery, omdat ze vaak niet bereid zijn om de daarmee gepaarde hoge bezorgkosten te betalen.

Vandaag Ophalen
“Bij de ontwikkeling van Vandaag Ophalen hebben wij dan ook lage kosten voorop gezet. Door de bezorging van bestellingen te combineren met een dagelijkse bezigheid – boodschappen doen – hebben we de dienst niet alleen betaalbaar maar ook makkelijk gemaakt. Zo kunnen consumenten op één moment van de dag in één winkel terecht voor al hun aankopen. Hiermee maken we ‘same day delivery’ toegankelijk en bewijzen we opnieuw dat online winkelen oneindig veel mogelijkheden heeft”, aldus Schaeffer.

Zoals gezegd geldt de Vandaag Ophalen-dienst alleen voor producten die Bol.com zelf op voorraad heeft in Waalwijk. Verder zijn er ook uitzonderingen op de same day delivery-service, zoals grote of zware artikelen (wasmachines, trampolines, tv’s, et cetera), artikelen van externe Bol.com-verkopers en tweedehands artikelen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten