Billink haalt geld op via obligaties

Billink haalt geld op via obligaties

Billink Achteraf Betalen gaat vandaag om 11:00 naar de beurs. Dit doet het via een intensieve samenwerking met de Rabobank en mkb-beurs Nxchange. Billink is de eerste ‘launching customer’ van de bank die via het nieuwe platform Rabo&Crowd geld ophaalt.

In totaal zal Billink één miljoen euro ophalen. Drie ton daarvan komt van de Rabobank, terwijl de overige zeven ton wordt aangetrokken via Nxchange, een mkb-beurs waarbij ondernemers buiten de bank geld kunnen ophalen door het plaatsen van aandelen of obligaties.

Miljoen wordt ingezet om webshops sneller te betalen

Wie Billink een beetje volgt, denkt wellicht dat de cashflow van de aanbieder van achteraf betalen sterk genoeg is om vernieuwingen zelf goed te financieren. Tegenover Ecommerce News vertelde directeur Niels de Peuter dat het juist is ómdat het platform zo hard groeit en de cashflow inderdaad zo sterk is, dat deze stap naar de beurs zo belangrijk is.

“Als je het vorige artikel op jullie site nog eens terugleest, dan zie je een beetje wat voor volumes we doen. In veertien dagen gaat er dus heel wat geld door het platform. Het miljoen dat we ophalen zal dus volledig worden ingezet om webshops sneller te betalen.”

Verschil met iDeal kleiner geworden

Het benodigde kapitaal wordt opgehaald via obligaties, dus er zijn geen aandelen bij betrokken. Tegenover deze verhandelbare leningen staat natuurlijk een rente en dat kost geld. Maar volgens Niels zal deze extra service naar webwinkeliers ervoor zorgen dat zij Billink nog actiever gaan inzetten. “Een belangrijk voordeel van iDeal, namelijk dat je daar direct het geld op je rekening krijgt, is met deze stap namelijk een stuk kleiner geworden.”

Rabo&Crowd en Nxchange

Billink maakt dus gebruik van het nieuwe platform Rabo&Crowd, dat op haar beurs weer innig samenwerkt met Nxchange. Hierdoor kunnen ondernemers een lening of krediet van de bank combineren met geld van (particuliere) investeerders. De obligaties van de betaaloplossing kunnen door investeerders via Rabo&Crowd worden aangekocht en verhandeld via de geïntegreerde beurs van Nxchange.

Niels heeft met Billink niet alleen gekozen voor Nxchange, omdat Rabobank ermee samenwerkt, maar het platform kan volgens hem in de toekomst uitgroeien tot een goede beurs. Obligaties kunnen via Nxchange gemakkelijk worden verhandeld en aangezien Billink nu aan dit platform is genoteerd kan het vrij gemakkelijk nog een financieringsronde doen, mocht dat in de toekomst nodig zijn om eventuele plannen te realiseren.

Billink viert de beursgang.
Billink viert de beursgang.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten