Bezorgnetwerk Brenger naar Duitsland

Bezorgnetwerk Brenger naar Duitsland

Brenger, de scaleup voor duurzame bezorging, lanceert in West Duitsland. Na een pilot in Noordrijn-Westfalen is de dienst nu beschikbaar voor alle West-Duitse regio’s. Brenger verwacht in Duitsland 5000 transporten uit te voeren in 2022.

Brenger, dat werd opgericht in 2016, gebruikt de lege ruimte in bezorgbusjes om duurzamer te bezorgen. De logistieke scaleup is al actief in Nederland en België. Het bedrijf werkt samen met 1000 transportpartners om te leveren voor marktplaatsen en woonwinkels, zoals Marktplaats en Goossens Wonen.

Beschikbaar voor alle West-Duitse regio’s

Vorig jaar startte Brenger al een pilot in Noordrijn-Westfalen. Per vandaag is het platform beschikbaar voor alle West-Duitse regio’s, ‘van Hannover tot Stuttgart’, aldus het bedrijf. Sommige Duitse transportbedrijven gebruiken al een zogenaamd auction model. De scaleup hoopt zich te onderscheiden door actuele prijzen die direct in te zien zijn voor koeriers en consumenten. Ook wordt de hoeveelheid bespaarde Co2 getoond.

De scaleup wil zich onderscheiden met actuele prijzen die direct zijn in te zien.

180 miljoen potentiële transporten in Duitsland

“Er zit (…) enorm groeipotentieel voor ons in de Duitse markt”, zegt CEO en co-founder Derk van der Have. “Dat begint met het bij elkaar brengen van de vraag naar duurzaam transport van grote spullen met het aanbod ervan. Dat zijn Duitse koeriers en busjes die dezelfde route toch al rijden.”

“Er zit enorm groeipotentieel voor ons in de Duitse markt.”

Volgens Brenger telt Duitsland meer dan 3,6 miljoen geregistreerde bezorgbusjes en ruim een half miljoen zelfstandige koeriers. Dat komt neer op 180 miljoen potentiële transporten, aldus eigen marktonderzoek. Het bedrijf verwacht in Duitsland meer dan 5000 transporten uit te voeren in 2022.

‘Stap naar verdere internationale expansie’

Brenger is snel gegroeid in Nederland. In 2020 ging er meer dan 250 duizend euro om op het platform. Afgelopen jaar haalde het bedrijf nog miljoenen groeikapitaal op voor productontwikkeling en internationale groei.

Brenger streeft naar 3,6 miljoen transporten in Europa per 2025.

Duitsland is nog maar het begin, aldus van der Have: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons en een eerste stap naar verdere internationale expansie.” Brenger streeft dan ook naar 3,6 miljoen transporten in Europa per 2025.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten