Brenger naar Duitsland en Spanje

Brenger naar Duitsland en Spanje

Vervoersplatform Brenger gaat voor het eerst de grens over. De logistieke startup zal vanaf augustus actief worden in zowel Duitsland als Spanje. De uitbreiding is mogelijk door een miljoeneninvestering.

De eerste stap wordt sowieso Duitsland, maar op LinkedIn laat medeoprichter en CEO Derk van der Have weten dat Brenger ook in Spanje actief wordt. “Naar de oplossing die Brenger mensen biedt, is ook in andere landen veel vraag. Met deze nieuwe financiering zetten we de volgende stap in het opschalen van onze diensten. En kunnen we onze impact de komende jaren verveelvoudigen”, zo zegt medeoprichter en CFO/COO Wisse Koedam.

In andere landen is veel vraag naar onze oplossing.

Betere technologie leidt tot efficiëntere laadruimte

Eind deze zomer wordt Brenger actief in Duitsland, waar het in vier verschillende regio’s zal starten. Daarna wil de startup ook andere landen in Europa aandoen. Deze expansie is mogelijk door de kapitaalinjectie al zal dat geld ook gebruikt worden om de technologie verder te ontwikkelen. “Hoe beter onze technologie werkt, hoe efficiënter onze koeriers hun beschikbare laadruimte dus kunnen gebruiken. Dat is goed voor hun inkomsten én voor het besparen van onnodige CO2-uitstoot”, aldus Koedam.

Samenwerking met Marktplaats en woonwinkels

Brenger werd in 2016 opgericht met als doel om de al op de weg aanwezige busjes zo efficiënt mogelijk te vullen. De technologie achter de startup koppelt transportorders van grote items, zoals banken of kasten, aan zakelijke en particuliere koeriers die al op de weg zijn. Brenger werkt samen met tal van partners, waaronder Marktplaats (sinds 2018), BVA Auctions, woonwinkels en honderden koeriersbedrijfjes.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten