Bancontact/Mister Cash verkort naam en breidt app uit

Bancontact/Mister Cash verkort naam en breidt app uit

Online betaalmethode Bancontact/Mister Cash heeft haar naam en logo vereenvoudigd en heet nu gewoon Bancontact. Het idee erachter is dat het nu helder en eenduidig is, ā€œnet zoals het nieuwe betalen moet zijnā€. Daarnaast heeft Bancontact haar app uitgebreid, waardoor het onder andere mogelijk is om QR-codes te scannen en zo iets online te kopen.

Bancontact is de marktleider in BelgiĆ« als het gaat om online betaalmethodes. Vorig jaar verliepen 1,3 miljard transacties via wat tot voor kort Bancontact/Mister Cash heette. Maar in de volksmond werd de betaalmethode al langer ā€˜Bancontactā€™ genoemd en eerlijk is eerlijk, dat bekt ook wat lekkerder. Nu heeft het dus de naam en het logo officieel veranderd en heeft het ook gelijk maar de mobiele applicatie uitgebreid.

Meerdere bankkaarten koppelen

De app van Bontact is al razend populair in BelgiĆ«, het is naar eigen zelfs de enige betaal-app die wordt ondersteund door 19 banken. Elke weer verlopen gemiddeld zoā€™n 50.000 mobiele aankopen via de Bancontact-app, die het sinds deze maand mogelijk maakt om meerdere bankkaarten aan te koppelen.

Omnichannel-aanpak

ā€œDat is al een unicum in ons land, maar Bancontact is daarnaast ook het enige Belgische betaalmiddel dat je zowel kan gebruiken in fysieke winkels, op webshops als via appsā€, zo zegt CEO Kris De Ryck. ā€œHandelaars kunnen deze verschillende betaalmethodes makkelijk integreren in Ć©Ć©n systeem. Deze ā€˜omni-channelā€™-aanpak is uniek in BelgiĆ«.ā€

Bancontact infographic

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten