Amazon opent 725 nieuwe afhaalpunten in België

Amazon opent 725 nieuwe afhaalpunten in België

Amazon gaat het netwerk van afhaalpunten in de Benelux verdrievoudigen. In België komen er 725 afhaalpunten bij, in Nederland 750 en in Luxemburg worden er nog eens 25 geopend. Daarmee zijn er straks totaal 2300 locaties in de Benelux waar klanten van Amazon hun bestellingen kunnen ophalen.

Amazon kondigde deze uitbreiding aan in een persbericht. De bedoeling is dat de nieuwe afhaalpunten er op de korte termijn bij komen. De Amerikaanse ecommerce-reus gaat hierbij gebruikmaken van de afhaalservice van DPD Pickup.

Door gebruik te maken van de DPD-afhaalpunten kunnen klanten van Amazon hun online bestellingen ophalen wanneer hen dat uitkomt. Klanten kiezen hun gewenste afhaallocatie op en kunnen vervolgens na het tonen van hun identiteitskaart in de winkel hun pakket meenemen. Het nieuwe pickup-netwerk is voor België beschikbaar op Amazon.fr en voor Nederlanders en Luxemburgers via Amazon.de.

De DPD-afhaalpunten zijn meestal open tussen half negen ’s ochtends en half zeven ’s avonds en klanten kunnen in de meeste gevallen hier ook terecht op zaterdag. Eén op de vijf DPD Pickup-punten is daarnaast ook op zondag open.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten