Amazon.nl heeft 5000 Nederlandse verkopers

Amazon.nl heeft 5000 Nederlandse verkopers

Er zijn meer dan vijfduizend Nederlandse midden- en kleinbedrijven actief als verkoper op Amazon.nl. En de helft van hen is al actief sinds de opening van de Nederlandse versie van Amazon. Het nieuwe platform Launchpad gaat helpen innovatieve verkopers extra onder de aandacht brengen.

Amazon.nl werd in maart van dit jaar officieel gelanceerd. Dit gebeurde na ongeveer een decennium aan geruchten dat de ecommerce-reus ons land zou aandoen.

Nu twee keer zoveel producten als bij lancering

Gisteren heeft Amazon een aantal cijfers gedeeld over de Nederlandse markt, ons onder de aandacht gebracht door Arjan van Oosterhout op LinkedIn.

Daarin vertelt het ecommercebedrijf dat op Amazon.nl nu zo’n 200 miljoen producten te koop zijn. Dit is twee keer zoveel als bij de lancering een halfjaar geleden. Volgens Roeland Donker, country manager Benelux voor Amazon, zullen er aan het eind van dit jaar zo’n 300 miljoen producten beschikbaar zijn. Momenteel zijn ongeveer 1 miljoen producten beschikbaar voor same-day-delivery.

Aan het eind van dit jaar zijn zo’n 300 miljoen producten te koop via Amazon.nl.

80% van assortiment Amazon.nl komt van partners

Ook wist Donker te melden dat momenteel 80 procent van het online assortiment afkomstig is van partners. Zelf verkoopt Amazon natuurlijk haar Kindle-producten, maar ook AmazonBasics: whitelabel-producten in tal van categorie├źn die door Amazon zelf worden verkocht.

Momenteel zijn er meer dan vijfduizend Nederlandse mkb’ers als verkoper actief. Hiervan is de helft al actief sinds Amazon.nl haar digitale deuren opende. Donkers deelde daarnaast mee dat er in ons land nu ongeveer vierhonderd mensen werken voor het bedrijf van Jeff Bezos. Dat is niet alleen voor de webwinkel Amazon.nl, maar ook voor bijvoorbeeld hostingservice AWS en smarthome-leverancier Ring.

Zo’n 400 mensen werken voor Amazon Nederland.

Launchpad helpt innovatieve startups

De cijfers werden gedeeld tijdens de eerste bijeenkomst voor verkooppartners uit Nederland. Ook werd de introductie van startup-programma Launchpad aangekondigd. Dit platform werd vijf jaar geleden in de VS uitgerold, maar wordt nu ook actief in onder meer ons land.

Via Launchpad kunnen consumenten gemakkelijker in aanraking komen met de producten van innovatieve merken en startups. Het platform is dan ook bedoeld om als springplank te fungeren voor bijzondere verkopers. In de Launchpad-omgeving op Amazon.nl zijn nu zo’n zevenduizend producten van driehonderd startups te vinden.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten