Amazon lanceert Made for You

Amazon lanceert Made for You

Afgelopen maand lanceerde Amazon Made for You: een service waarmee klanten kleding op maat kunnen bestellen. De marktplaats gebruikt hiervoor 3D-technologie. Op dit moment is de service te gebruiken voor T-shirts, maar Amazon wil het verder gaan uitbreiden.

Op Techcrunch is te lezen dat de T-shirts te bestellen zijn door alle Amazon-gebruikers in de Verenigde Staten. De Made for You-service hoort bij de nieuwe t-shirtslijn onder het eigen merk van Amazon, waardoor andere verkopers op het platform geen gebruik kunnen maken van de nieuwe techniek.

De Amazon-app creëert met Made for You een avatar van de klant.

Om gebruik te maken van Made for You moeten klanten twee foto’s van hun volledige lichaam en hun maten uploaden in de Amazon-app. De app creëert dan een avatar van de klant. Met de avatar kunnen klanten T-shirts ‘passen’ en personaliseren. Er zijn verschillende opties qua kleur, stof, (mouw)lengte, halslijn en zelfs het label kan aangepast worden.

‘Kleding op maat laten maken wordt toegankelijker’

Kleding op maat laten maken is meestal prijzig, deze service maakt het een stuk toegankelijker voor de klanten van Amazon. De shirts kosten namelijk 25 dollar. Volgens Amazon zelf is de service vooral een oplossing die online shoppen gemakkelijker gaat maken, doordat klanten de juiste maat en pasvorm ontvangen.

Het bedrijf is niet de eerste dat op zoek is naar oplossingen om retourzendingen te voorkomen. MySize ontwikkelde met GPS-technologie een app waarin klanten hun lichaamsmaten konden opmeten, waarna ze bij aangesloten webwinkels meteen de juiste maat kleding zouden vinden. In tegenstelling tot Amazon maakt MySize geen gebruik van de camera, om de privacy van de consument te beschermen.

Data verzamelen

Met Made for You kan de marktplaats makkelijk data verzamelen om daarmee Amazon Fashion te verbeteren en te concurreren met bekende retailers. Amazon heeft nog geen richtlijnen over hoe het de verzamelde data zal gebruiken, maar de marktplaats geeft aan dat klanten de opgeslagen data zelf kunnen verwijderen. Ook worden de gebruikte foto’s nergens opgeslagen, maar automatisch verwijderd na het maken van de avatar.

Met Made for You kan Amazon makkelijk data verzamelen en Amazon Fashion verbeteren.

Made for You wordt verder uitgebreid

Eerder experimenteerde de marktplaats al met Echo Look, waarmee klanten stijladvies kregen. Aan de hand van feedback van klanten wil Amazon Made for You gaan uitbreiden en meer stijlen en kleding gaan toevoegen.

De eerste reviews van de service zijn over het algemeen positief. Vooral bij klanten die met hun afmetingen lastig goed passende kleding vinden, zitten de T-shirts van Made for You erg goed. Hoewel een enkeling klachten heeft over de kwaliteit van de stof, zijn anderen daar juist erg tevreden over.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten