‘Amazon accepteert bitcoin dit jaar nog’

‘Amazon accepteert bitcoin dit jaar nog’

Amazon zou bitcoin nog aan het eind van dit jaar accepteren als betaalmiddel op de bekende marktplaats. Daarna moeten andere populaire cryptocoins als Ethereum en Cardano volgen. Met als uiteindelijke doel: een eigen token uitbrengen.

Als Amazon bitcoin gaat accepteren op zijn websites, dan betekent dat een grote slag voor de virtuele munt. De laatste maanden ging het wat minder met de koers van bitcoin, maar daar komt met dit nieuws wellicht verandering in.

Amazon zoekt crypto-expert

Volgens een Amazon-insider is de ecommerce-gigant namelijk “zeker weten” bezig met het klaarzetten van de acceptatie van bitcoin en de invoering van hun eigen token. De geruchten zwollen aan toen Amazon een vacature plaatste waarin het op zoek is naar iemand met expertise in blockchain, distributed ledger technology, digitale valuta en cryptocurrency.

De plannen van Amazon met bitcoin gaan veel verder.

Maar volgens de bron gaan de plannen van Amazon met bitcoin en crypto veel verder dan enkel iemand aannemen om de mogelijkheden te bestuderen. “Dit wordt niet enkel in gang gezet om crypto-betalingen op een bepaald moment in de toekomst mogelijk te maken, dit is een volledig, goed besproken en integraal onderdeel van het toekomstige mechanisme van hoe Amazon zal opereren”, zo zegt ze tegenover City AM.

Amazon accepteert bitcoin, daarna volgen andere coins

De eerste stap van het cryptoproject, waarbij de opdracht zou komen van Jeff Bezos zelf, is dat Amazon bitcoin gaat accepteren aan het eind van dit jaar. Zodra het een snelle en veilige manier heeft ontwikkeld waarmee het bitcoin-betalingen kan accepteren, gaat Amazon hoogstwaarschijnlijk het lijstje af van andere populaire cryptocoins.

Ethereum, Cardano en Bitcoin Cash worden de volgende.

“Ethereum, Cardano en Bitcoin Cash worden de volgende en daarna zullen ze nog zo’n acht populaire cryptocurrencies gaan accepteren op Amazon”, zo zegt de insider. “Het zal niet lang meer duren, want de plannen zijn er al en ze werken hier al sinds 2019 aan. Dit hele project staat op het punt om gelanceerd te worden.”

‘Amazon gaat inzetten op tokens’

De volgende stap zou er een zijn die vooral in het voordeel van Amazon zal zijn en dat is het presenteren van een eigen token. De bron denkt dat wanneer Amazon een jaar lang heeft geĆ«xperimenteerd met het accepteren van cryptocoins, het ecommercebedrijf gaat inzetten op ’tokenization’. Het idee erachter is dat Amazon-klanten tokens kunnen gebruiken om voor producten en diensten te betalen, maar ook tokens kunnen verdienen via een loyaliteitsprogramma.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten