menu
lightspeed ecommerce

Amazon: 4 miljard bezoekers in maart

Amazon: 4 miljard bezoekers in maart

Amazon verwelkomde vorige maand maar liefst 4,06 miljard bezoekers op hun website. Dat is meer dan de bezoekers van AliExpress, eBay, Apple, Walmart en Rakuten samen. Gecombineerd kwamen deze sites niet verder dan ‘slechts’ 3,74 miljard bezoekers in maart.

Het significante aantal bezoekers voor Amazon valt natuurlijk niet los te zien van de gevolgen van het coronavirus. Doordat veel winkels hun deuren moesten sluiten, zagen consumenten zich genoodzaakt om online te gaan shoppen.

4.059.000.000 unieke bezoekers

Data van SEMrush laat zien dat Amazon vorige maand 4.059.000.000 unieke bezoekers had. Op nummer twee staat eBay, dat het lang niet zo goed doet met 1,2 miljard bezoekers. Dat is meer dan drie keer zo weinig als het platform van Jeff Bezos wist te realiseren in dezelfde periode.

Ook Rakuten, AliExpress en Etsy goed bezocht

Op de lijst staan verder andere grote markplaatsen zoals Rakuten (804 miljoen bezoekers), Samsung (648 miljoen), Walmart (614) en Apple (532). Ook AliExpress, Etsy, Home Depot en het Poolse platform Allegro staan op de lijst.

SEMrush heeft in haar blog meer cijfers gedeeld over de groei van het internetverkeer naar diverse soorten (ecommerce)websites. Voor websites van retailers nam het verkeer in een maand tijd met 5 procent toe. “In vergelijking met andere industrie├źn, lijkt de 5% toename in verkeer misschien niks, maar retail is wel de categorie met een maandelijks verkeer van minstens 14 miljard. Dus in slechts drie maanden tijd heeft deze industrie meer dan 1,5 miljard nieuwe bezoekers verwelkomd.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch