All4running wordt Running.shop in buitenland

All4running wordt Running.shop in buitenland

De Nederlandse webwinkel All4running heeft voor buitenlandse klanten haar naam veranderd in Running.shop. Met de nieuwe merknaam wil de webwinkel internationaal verder groeien. De eerste buitenlandse markten die het als Running.shop aandoet, zijn Denemarken en Zweden.

Running.shop heeft voor een zogeheten één-domein-strategie gekozen, waarbij de verschillende shops achter de slash zitten. De Deense webwinkel is dus bijvoorbeeld te bezoeken via Running.shop/dk, terwijl Zweedse hardlopers worden bediend via Running.shop/se.

Volgens mede-eigenaar Kristof Van Malderen, ooit zelf meervoudig Belgisch kampioen op de 1500 meter, is de keuze voor deze Scandinavische landen niet op toeval berust. “Denemarken heeft procentueel de meeste hardlopers in Europa en de ecommerce-markt is in deze landen ook behoorlijk volwassen.”

Internationale uitbreiding

Volgens ecommerce-manager Arantes Whittie is het overgaan op een ander taalgebied dan het Nederlands een fantastische mijlpaal, maar ook een mooie uitdaging voor het bedrijf. “Het gaat om véél meer dan alleen het vertalen van de site. Iedereen in ons team heeft afgelopen half jaar keihard gewerkt aan dit project en we zijn tevreden met deze stap. Door deze internationale uitbreiding kunnen we nu samen met onze partners het assortiment verder gaan uitbreiden zodat we onze klanten nog beter kunnen bedienen.”

All4running in Nederland en België

In Nederland en België blijft All4running gewoon opereren onder de bekende naam. Of het ook in Scandanavië stenen winkels gaat openen, is niet bekend. In Nederland heeft het een 500 vierkante meter groot flagshipstore in Alkmaar en een All4running Shoe Advisor-winkel in Amsterdam. De bedoeling is dat er in de toekomst ook vestigingen op andere locaties komen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten