Adyen doorbreekt omzetgrens van 1 miljard

Adyen doorbreekt omzetgrens van 1 miljard

Adyen heeft de omzetgrens van 1 miljard euro doorbroken. Vorig jaar genereerde de Nederlandse betaalverwerker 1,14 miljard dollar aan inkomsten, wat destijds neerkwam op zo’n 1,01 miljard euro. De omzet is in een jaar tijd met bijna 57 procent gegroeid.

Adyen heeft ook bekendgemaakt dat het vorig jaar voor 122 miljard dollar aan betalingen verwerkte, wat weer een toename is van 61 procent ten opzichte van de situatie een jaar daarvoor. “We focussen sterk op het transformeren van zowel de online als in-store betaalervaring. Onze robuuste groei wijst op de kracht van onze ‘unified commerce’-oplossing”, aldus medeoprichter en CEO Pieter van der Does.

Uitbreidingen over de gehele wereld

Recent heeft Adyen haar dienst uitgebreid naar Canada, waardoor het nu volledig beschikbaar is in Noord-Amerika en Europa. Eerder dit kwartaal lanceerde Adyen haar kassa-oplossing in Singapore, breidde het uit naar Nieuw-Zeeland en heeft het haar betaalplatform verder uitgebouwd.

Bezig met beursgang

Op dit moment is Adyen druk bezig met een beursgang. De bedoeling is dat de psp het liefst nog voor de zomer een notering heeft aan de Amsterdamse beurs. Bloomberg schatte een tijdje terug de waarde van Adyen nog op tussen de 5 en 10 miljard dollar.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten