Active Ants verhuist naar Nieuwegein

Active Ants verhuist naar Nieuwegein

Active Ants verhuist naar een nieuw bedrijventerrein in Nieuwegein, waar het verdubbelt in bedrijfsruimte. Het pand moet eerst opgeknapt worden, dus de koffie staat voorlopig nog wel eventjes warm in Lopik. Maar de sleuteloverdracht van de nieuwe locatie heeft vandaag officieel plaatsgevonden. Wij namen direct een kijkje bij deze logistieke speler!

Centraal in het land, op één kilometer afstand van de A2-, A12- en A27-snelweg, ligt het nieuwe kantoor van Active Ants. Die was nodig, want in 2013 schreven wij nog over de groei van boven de 50%. Dat was toen nog de groei van Alpak uit Lopik, maar het afgelopen jaar veranderde het bedrijf van naam en koers en Jeroen, managing partner binnen Active Ants, bevestigt dat de groei het afgelopen jaar zelfs nog ietsje beter is geweest. Ook dit jaar wordt een mooie groei verwacht en dus werd het pand in Lopik wat te krap. Het nieuwe pand wordt nu opgeknapt, het oude is per 1 oktober opgezegd. De exacte verhuisdatum is dus afhankelijk van hoe snel de nieuwe locatie helemaal gereed is.

Nieuwe pand Active Ants Nieuwegein vooraanzicht

‘Paar lege meters commercieel juist noodzakelijk’

“We hebben op de oude locatie nog wel ruimte, maar die is vrij efficiënt ingedeeld. Als ik met een mooie grote nieuwe prospect door ons magazijn liep en ze vroegen waar hun plekje kwam dan was het lastig om letterlijk die vrije plek aan te wijzen. Ik heb wel ervaren dat daar klanten op zijn afgehaakt”, geeft hij aan als we samen door de enorme, nieuwe, nog leegstaande ruimtes lopen.

‘Het magazijn zal ook hier snel vol raken.’

Het bedrijf heeft momenteel in Lopik zo’n zesduizend vierkante meter ruimte tot zijn beschikking waarvan ongeveer tien procent kantoorruimte is. In Nieuwegein kun je die getallen gerust verdubbelen dus de huurkosten gaan vanaf vandaag flink omhoog. Qua magazijnruimte is Jeroen daar echter helemaal niet bang voor. Gezien de groei van het bedrijf en de nieuwe klanten die aankloppen is hij juist blij dat hij nu echt duidelijk en aanwijsbaar ruimte tot zijn beschikking heeft. “Het magazijn zal ook hier snel vol raken, al biedt de locatie interessante mogelijkheden voor groei”, zo is Jeroen van mening.

‘Kantoorruimte te huur voor ecommercebedrijven’

Naast een enorm magazijn is de kantoorruimte ook wat overdonderend. Is die niet wat te groot? “Ons kantoor is nu ongeveer 600m2. Dat zetten we graag flexibeler in, dus 900m2 is geen overbodige luxe, maar we hebben in het nieuwe pand 2300m2 aan kantoorruimte tot onze beschikking. Ruim de helft daarvan is voor Active Ants zelf dus niet nodig. Maar we willen graag een bedrijf zijn dat mogelijkheden biedt voor webwinkels. Ik zie zelf dus mogelijkheden qua aanbieden van kantoorruimte aan bijvoorbeeld webwinkels, maar ook een SEO-bedrijf of andere dienstverlener voor de ecommerce zou hier heel goed passen.”

‘We zitten graag dichtbij het magazijn, waar het allemaal gebeurt.’

Mocht je interesse hebben, dan kan het een aanrader zijn om snel te reageren. Bang dat Active Ants de mooiste kamertjes zelf invult en alleen wat overbodige kamers wil onderverhuren hoef je daarbij niet te zijn. “Wij zitten graag dichtbij het magazijn, waar het allemaal gebeurt. De oude directiekamer direct aan het parkeerterrein, is dus voor onderhuur beschikbaar.”

Nieuwe pand Active Ants Nieuwegein bovenaanzicht

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten