20% top retailers gebruikt Magento

20% top retailers gebruikt Magento

Net iets meer dan twintig procent van de duizend grootste Amerikaanse webwinkels wordt gerund met Magento. In een jaar tijd groeide het aandeel Magento-gebruikers in de Internet Retailer Top 1000 uit tot 202 en liet het daarmee concurrenten als Oracle (87) en Demandware (70) ver achter zich.

Internet Retailer publiceert elk jaar diverse rankings en de Top 1000 is daarvan wellicht de bekendste. Het heeft nu gekeken naar welke webwinkelsoftware de duizend grootste ecommerce-sites in Amerika gebruiken. Daaruit wordt duidelijk dat Magento gestaag nieuwe klanten toevoegt en het een steeds groter marktaandeel grijpt.

Magento staat op nummer één diverse categorieën van Internet Retailer’s ranking: in de categorie ecommerce-platforms (202 spelers uit de Top 1000 gebruiken Magento), contentmanagement (189 klanten), mobile commerce (189) en ordermanagement (192).

Magento op één in top 3

Magento zit duidelijk niet stil

Magento lanceerde eind vorig jaar de langverwachte Magento 2, ook al stellen enkelen de overstap nog even uit, en zat ook niet stil op overnamegebied. Zo kocht het afgelopen zomer  het ecommerce-analyticsplatform RJ Metrics, dat het nu heeft omgedoopt tot Magento Analytics. En in april van dit jaar lanceerde het haar eerste cloud-based dienst, zodat klanten de software niet langer hoeven te downloaden en te hosten op hun eigen of gehuurde servers.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten