Bol.com komt met Magento 2-module

Bol.com komt met Magento 2-module

Bol.com is bezig met een Magento 2-module, waarmee hun verkoopaccount gemakkelijk gekoppeld kan worden aan een Magento-webwinkel. Hierdoor is het voor dergelijke webwinkeliers een stuk eenvoudiger om hun producten aan te bieden op het platform van Bol. Bestellingen behandelen, voorraad beheren en prijzen invoeren gaan dan vanuit één verkoopsysteem.

Webwinkeliers hebben al jaren de mogelijkheid om hun artikelen aan te bieden op het Bol.com-platform. Nu kan dit natuurlijk handmatig, maar veel verkopers laten dit liever automatiseren. Om dit allemaal makkelijker te maken voor retailers die een shop hebben draaien op Magento, komt de ecommerce-speler nu met een officiële module.

Het ontwikkelbureau Reach Digital bouwt in opdracht van de online retailer deze module en heeft hierover in een blogartikel meer toegelicht over wat dit oplevert voor Magento-gebruikers die met hun webshop op Bol.com staan.

Alles via Magento verwerken

Zo maakt de module het mogelijk dat webwinkeliers hun aanbod eenvoudig kunnen aanbieden, inclusief het communiceren van de prijs, voorraadinformatie en levertijdindicatie, op Bol.com. Ook kunnen ze dankzij deze koppeling alle bestellingen, verzendlabels, retouren en annuleringen via de beheeromgeving van hun Magento-shop verwerken.

Na het installeren van de Bol.com-module in de Magento-webwinkel worden producten gesynchroniseerd en kan er geautomatiseerde orderverwerking plaatsvinden. Webwinkeliers kunnen periodiek nieuwe orders importeren en notificaties krijgen bij openstaande retouren. Ook kunnen ze via deze module verzendlabels bij Bol.com kopen en printen.

estellingen op Bol.com worden getoond in Magento. Screenshot van Reach Digital.
Bestellingen op Bol.com worden getoond in Magento. Screenshot van Reach Digital.

Niet langer inloggen op Bol.com-partnerplatform

Als een klant op Bol.com een bestelling plaatst, wordt deze als reguliere bestelling in Magento gezet. Voor de webwinkelier heeft dit als voordeel dat hij niet op het Bol.com-partnerplatform hoeft in te loggen, alles kan namelijk via het adminpanel van Magento worden verwerkt. Hier kunnen ook de op Bol.com aangevraagde retourverzoeken of annuleringen worden bekeken en afgehandeld.

‘Laagdrempeliger om te starten’

“Eén van de belangrijkste redenen voor het beschikbaar stellen van een officiële Bol.com-module voor Magento 2, is om het voor nieuwe zakelijke Bol.com-partners laagdrempeliger maken om te starten”, zo schrijft Reach Digital. “Het bouwen van een maatwerk-koppeling is niet meer nodig en het onboarding proces voor nieuwe klanten wordt met een plug-en-playoplossing verkort naar enkele dagen.”

Magento 2 en Bol.com

De module is compatible met Magento 2.2 en Magento 2.3 en komt beschikbaar bij lancering van de nieuwe Bol.com Retailer API (versie 3). In eerste instantie zal die gratis beschikbaar zijn voor zakelijke verkooppartners van Bol.com.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten