menu
lightspeed ecommerce

Zoeken en kopen van cadeautjes is begonnen

zoeken en kopen van cadeautjes is begonnenDe eerste aankopen en zoektochten voor cadeautjes zijn in Nederland duidelijk begonnen. 
Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar lijkt er een flinke groei te zien in bezoekers en is de kans dus groot dat we dit jaar weer meer online zoeken en kopen, dan andere jaren.

Ook het eerste slechte nieuws lijkt merkbaar: we willen niet teveel betalen. Meer dan de
helft van de online bezoekers wil onder de vijftig euro blijven met hun
uitgaven. Vergelijkingssite Beslist toont uit een eigen dataonderzoek onder bijna vijftien miljoen artikelen, de laatste trends in het zoekgedrag van bezoekers. Daaruit blijkt dat speelgoed en gadgets duidelijk de snelste groeiers zijn.

Opvallende is dat de categorie ‘CD’s’ een groei laat zien, terwijl die rubriek eigenlijk al jaren in populariteit afneemt. “Ondanks dat de meeste consumenten deze voor zichzelf niet zo snel meer aanschaffen, is het toch nog steeds een geliefd cadeau om te geven en te krijgen”, aldus Carla Vaandrager van Beslist.nl. De tien sterkst groeiende categorieën ten opzichte van 2010 zijn:
 
Top 10 populairste categorieën
1.    Speelgoed (+175%)
2.    Gadgets (+149%)
3.    Woonaccessoires (+137%)
4.    CD’s (+132%)
5.    Klussen (+ 121%)
6.    Sieraden (+ 121%)
7.    Muziekinstrumenten (+121%)
 
Fotografie en telefonie populaire gadgets
In de categorie ‘elektronische gadgets’ laten fotografie en telefonie een flinke groei zien. Nikon, Canon en Panasonic zijn veruit de meest populaire merken voor de online consument op fotografie gebied. Vaandrager: “Fotografie neemt de laatste jaren toe in populariteit. Het is voor iedereen betaalbaar geworden om voor relatief weinig geld een goede camera aan te schaffen. Dit zien we duidelijk terug in het zoekgedrag."

Tags

Reacties