Wuunder neemt Paazl over

Wuunder neemt Paazl over

Verzendplatform Wuunder heeft logistieke softwareaanbieder Paazl overgenomen. Hiermee kan het meer transportopties bieden en grotere klanten bedienen. De overname past in de groeistrategie. “Hoe meer volume we hebben, des te beter we dingen kunnen combineren en hoe groener we uiteindelijk zijn”, stelt medeoprichter Jeroen Gehlen.

Zowel Wuunder- als Paazl-klanten kunnen gebruikmaken van de gezamenlijke dienstverlening. De overname zorgt volgens Gehlen voor een grotere keuze in vervoerders en transportopties, een dynamische check-out met live tarieven en levertijden, een groter partnernetwerk en een betere bezorgervaring. Zowel in Nederland als internationaal.

Paazl blijft opereren onder eigen naam

Paazl blijft hierbij opereren onder haar eigen naam. “Dit is vanwege hun sterke reputatie in specifieke expertisegebieden zoals de retail”, verklaart Gehlen. Waar Paazl retailers als VanMoof en Rituals bedient, richt Wuunder zich op familiebedrijven en groothandels. “Het zijn echt verschillende klantgroepen.”

We richten ons op verschillende klantgroepen.

Volgens Gehlen vullen de bedrijven elkaar goed aan. Paazl richt zich op ecommerce managers en heeft verstand van de voorkant van het proces: de check-out en het bieden van voldoende bezorgopties. Wuunder is opgericht om de last mile te verbeteren en richt zich meer op operationeel managers.

‘Groenste logistieke dienstverlener van Europa’

Naast het vergroten en verbeteren van de bezorgopties wil Wuunder de groenste logistieke dienstverlener binnen Europa worden. Via de check-out willen Wuunder en Paazl de consument de impact van hun bezorgkeuze tonen. Hoewel de bedrijven onderzoek doen naar een berekening van de CO2-uitstoot per bezorgoptie, wordt deze methode nog niet ingezet.

“We denken dat het beter is om zo veel mogelijk transport te voorkomen. Dit doen wij door met city fulfilmentcenters te werken en vervolgens fietskoeriers de stad in te sturen. Volgens ons is dit het groenst”, zegt Gehlen.

Wuunder staat open voor meer overnames

Momenteel richt Wuunder zich op de Benelux en Duitsland, maar sluit groei in andere markten niet uit. Vanwege de buy-and-buildstrategie is Paazl waarschijnlijk niet het enige bedrijf dat het bedrijf overneemt. Gehlen: “Hoe meer volume we hebben, des te beter we dingen kunnen combineren en hoe groener we uiteindelijk zijn.”

Paazl niet enige bedrijf dat we overnemen.

Wuunder heeft al een aantal bedrijven op het oog. Volgens Gehlen zijn dit bedrijven die goed zijn in de check-out of in de logistiek. “De fit met de mensen is het belangrijkst, daarna kijken we naar de match op IT-gebied.” Dat Wuunder in deze tijd meerdere spelers kan overnemen, kan volgens Gehlen alleen vanwege de enorme groei die het bedrijf nu doormaakt.”

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten